Сім популярних ресторанів у центрі Львова, які закрилися у 2023 році

Сім популярних ресторанів у центрі Львова, які закрилися у 2023 році.

Сім популярних ресторанів у центрі Львова, які закрилися у 2023 році. Фото: facebook.com/GFMarket.Ukraine

Дозвілля та їжа
28 сiчня 08:36

Впродовж 2024 року у Львові закрили півтора десятка ресторанів і кав'ярень. Розповімо про ті, що працювали в середмісті Львова, які раніше дуже любили і містяни, і туристи. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

GastroFamily Food Market

GastroFamily Food Market закрили назавжди.GastroFamily Food Market закрили назавжди. Фото: facebook.com/GFMarket.Ukraine

Відомий ресторатор Дмитро Борисов закрив GastroFamily Food Market на площі Ринок, 20, який працював тут із серпня 2022 року. Фуд-хол, який об’єднував на одній локації одразу шість різних ресторанів («Білий Налив», «БПШ», Mushlya, Dogs&Burgers, Ronin, «Шашлики вино та друзі») і мистецько-гастрономічний простір з грудня 2023 року не приймає гостей.

У пам'яті відвідувачів він залишиться як зручний заклад у «серці» Львова, де можна була скуштувати страви та напої одразу кількох рестранів, а замовлення видавали не пізніше, ніж за 300 секунд. 

Адреса: GastroFamily Food Market, площа Ринок, 20.

Остання Барикада

Дмитро Борисов закрив Останню Барикаду у Львові.Дмитро Борисов закрив Останню Барикаду у Львові. Фото: facebook.com/ostannya.barykada.kyiv.

Ресторан-музей, присвячений українській музиці, який відкрили на площі Ринок у серпні 2022 року теж припинив існування. Це був атмосферний заклад для тих, у кого в плейлисті Бумбокс, Джамала, O.Torvald впереміш із Квіткою Цісик та Братами Гадюкіними. 

У колекції артефактів «Останньої Барикади»: мікрофон Святослава Вакарчука, гітари Андрія Хливнюка та Жені Галича, костюм Джамали, шолом Onuka та інші цікаві речі. Деякі артефакти можна було «приміряти» у доданій реальності за допомогою сучасних технологій. Втім, більше цього не буде. Ресторатор Дмитро Борисов закрив його разом із уже згаданим фуд-холом GastroFamily Food Market із різницею в тиждень.

Адреса: «Остання Барикада», площа Ринок, 20. 

SOWA

SOWA закрилася назавжди.SOWA закрилася назавжди. Фото: facebook.com/sowalviv

Невеличке, але затишне кафе на вулиці Староєврейській у Львові, «родзинкою» якого були гофри із солодкими і соленими начинками, смачні сніданки впродовж усього дня і добре вино, назавжди зачинило свої двері. Про це розповів ресторанний маркетолог Всеволод Поліщук. 

Посидіти теплого літнього вечора на вулиці за столиком, смакуючи прохолодний коктейль і, спостерігаючи за туристами, більше не встасться. Буде щось інше, але SOWA вже не буде. 

Адреса: SOWA, вулиця Староєврейська, 40.

Оцет

Ресторан Оцет закри.Ресторан Оцет закри. Фото: mesta.com.ua

Ще один ресторан на площі Ринок у Львові, який закрили у 2023 році, це «Оцет». 

Меню закладу складалося з популярних і авторських страв європейської та галицької кухонь. Фішкою ресторану було понад 10 видів оцту, які можна було замовити до будь-якої обраної страви меню. Заклад був дуже популярний серед туристів, але повномасштабне вторгнення Росії негативно вплинуло на потік відвідувачів...

На його місці відкрили кафе Say Cheese, а в підвалі бар Say Wine.

Адреса: «Оцет», площа Ринок, 25.

Річка

Замість ресторану Річка на площі Ринок, 31 у Львові тепер Чорноморка.Замість ресторану Річка на площі Ринок, 31 у Львові тепер Чорноморка. Фото: facebook.com/chornomorka.richka

Ресторан відкрили і закрили впродовж одного року. Втім, шанувальникам рибних страв за ті кілька місяців, що він працював, заклад таки встиг полюбитися. У меню «Річки» була велика кількість річкової риби: карасі, коропи, окуні, сазани, соми, щуки, форелі й товстолоби – а також раки, страви з м'яса птиці й равлики. 

З хорошого: замість рибного ресторану «Річка» ті ж власники відкрили На площі Ринок, 31 «Чорноморку».  

Адреса: «Річка», площа Ринок, 31.

Бруно

Міське кафе Бруно відкрили і закрили у 2023 році.Міське кафе Бруно відкрили і закрили у 2023 році. Фото: lviv.travel.

Це ще один заклад, який з'явився на гастрономічній мапі Львова і зник із неї в один і той же рік.

Міське кафе «Бруно», що спеціалізувалося на піці, бургерах і коктейлях, було непоганим, але не витримало конкуренції. 

Адреса: «Бруно», вулиця Друкарська, 11.

Делікатека

Делікатеки у Львові більше немає.Делікатеки у Львові більше немає. Фото: lviv.travel.

Міське кафе на кожен день, із відкритою кухнею і зі стравами, які люблять всі, теж, на жаль, закрилося назавжди. Тут було смачне все: кава, сніданок, рамен, бургери, крафтове пиво.

А ще у будинку, зведеному у 1912 році, на рівні третього поверху в ніші була встановлена статуя святого Михайла, як патрона власника будинку. Сидячи на літній терасі, дуже цікаво було розглядати фасад, щоразу помічаючи якісь нові деталі. Але у 2023 році «Делікатека» зачинила свої двері назавжди.

Адреса: «Делікатека», вулиця Друкарська, 11.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах