Пструг, мокрель і барабулька: ТОП-5 рибних ресторанів Львова

Пструг, мокрель і барабулька:  ТОП-5 рибних ресторанів Львова - фото

Пструг, мокрель і барабулька: ТОП-5 рибних ресторанів Львова - фото

Де поїсти у Львові
28 листопада 2018 12:02

Хоча кажуть, що найсмачніше готують рибу і морепродукти у "морських містах", але деякі львівські ресторани дадуть фору навіть одеським. І рибний день тут не тільки четвер. Поїсти коропа, камбали чи шашличка з осетрини, поласувати гребінцями, лобстерами або устрицями за келихом просекко у рестораціях Львова можна сім днів на тиждень.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

VG Львів склав ТОП-5 рибних ресторанів Львова і таких, в яких не з чуток знають, що таке пструг, мокрель, барабулька і вміють їх смачно готувати. 


Bar Mushly

Пструг, мокрель і барабулька:  ТОП-5 рибних ресторанів Львова - фото

Заклад, який позиціонує себе як демократичний ресторан європейської морської кухні з акцентом на молюсків у мушлях – устриць, вонголе, булотів, гребінців, мідій. Також тут вам запропонують скуштувати такі популярні морепродукти як: креветки, лобстери, краби. У ресторані "Мушлі" переконані, що найкраще розкрити смак їхніх страв допомагає вино, тому розробили для гостів чималий асортимент ігристих вин і просекко. Цей заклад відмінно підійде як для романтичної вечері з коханою людиною, так і для запального дівич-вечора, сімейного обіду чи ділової зустрічі. Окрім того, заклад дружній і до тварин. 

Адреса: Львів, пл. Ринок, 35

Телефон: (098) 985 88 98

Графік роботи: 7:30 і до останнього клієнта


Пструг, хліб і вино

Пструг, мокрель і барабулька:  ТОП-5 рибних ресторанів Львова - фото

Для тих, хто не знає пстург – це давня назва форелі. Її тут готують за старовинними домашніми рецептами, записаними з розповідей відомих галицьких газдинь. От хоча б форель з моцареллою і шпинатом, чи зі сметаною і грибами або ж з овочами-гриль… Для того, щоб обрати свій варіант – неодмінно слід скуштувати усі. Хвалять гості і брускети з різними помазанками. А ще у цьому ресторані на обід щодня готують новий суп і печуть свіжий духм’яний хліб. Чимала винна карта. В холодну пору року великою популярністю серед гостей користуються глінтвейн і наливки. Влітку працює величезна тераса, де вечорами грає трубач. 

Адреса: м. Львів, вул. Бр. Рогатинців, 49

Телефон: (050) 373 96 54, (067) 314 08 69, 

Графік роботи: 11:00 – 00:00


Muscat

Пструг, мокрель і барабулька:  ТОП-5 рибних ресторанів Львова - фото

Хоча цей ресторан у самому "серці" Львова, позиціонує себе як м’ясний, адже тут подають більше 15 різновидів м’яса, та рибі й морепродуктам кухарі також приділяють чималу увагу. Спостерігати за приготуванням замовленої страви можна на відкритій кухні. У рибному меню Muscat – шашлик з осетрини, камбала чорноморська, запечена на грилі, скат-гриль з овочевим соте. Чималий вибір гарячих закусок з хоспера. Тут готують тигрові креветки з часниковим соусом, креветки з печеним ананасом та гуакамоле, чорноморські мідії, запечені у вершковому соусі, печінку ската, печену у горіховій паніровці та барабульку-гриль з гороховим пюре... А на "перше" обов’язково замовте суп із раків, що готується з лососем і зеленим горошком.

Адреса: м. Львів, площа Галицька, 7

Телефон: (067) 80 80 495

Графік роботи: 09:00–00:00


Churrasco Grill & Beer

Пструг, мокрель і барабулька:  ТОП-5 рибних ресторанів Львова - фото

Churrasco Grill & Beer – ще один львівський ресторан, в якому приділяючи величезну увагу м’ясним стравам (у Бразилії "чураско" - це великий шмат м’яса, смажений на грилі), не забувають і про поціновувачів риби. Тут ви може скуштувати стейк лосося, скумбрію з овочами гриль, морепродукти з овочами соте. А можна замовити форель. Її подають з мамалигою і соусом тартар. Велика компанія неодмінно оцінить "рибний безліміт", до якого входіть вісім рибних страв, мідії та овочі-гриль. І, звісно, як зрозуміло з назви, у ресторані великий вибір пива, яке наливають і подають просто у півлітрових банках. Ви ж вмієте користуватися ключем для відкривання металевих кришок?! 

Адреса: м. Львів, вул. Галицьки, 13

Телефон: (067) 868-86-84

Графік роботи: Пн-Чт 12:00 - 01:00; Пт-Нд 10:00 - 02:00


36 ПО

Пструг, мокрель і барабулька:  ТОП-5 рибних ресторанів Львова - фото

Ресторан "36 ПО", більше відомий серед містян і туристів як ресторан з акулами, славиться на всю Україну, як єдиний заклад, де можна смакувати рибою, спостерігаючи за тим, як аквалангіст годує хижаків у величезному акваріумі. Серед холодних рибних закусок у "36 ПО" пропонують карпачо з лосося і маринований оселедець з картоплею. З "гарячого" - смажені тигрові креветки. Є карпатська форель, смажена на грилі, копчена скумбрія, а філе лосося тут подають із селеровим пюре. А барабулька, на думку шеф-кухаря рибного ресторану, найкраще смакує з пюре із синьої капусти та кус-кусом із в`яленими томатами. Щука "36По" - фірмова страва закладу. У компанії з кольоровою капустою вона впевнено завойовує серця прихильників. До речі, щука тут в особливій пошані, тому неодмінно скуштуєте  і рибні вареники. Так-так, вареники зі щукою. 

Адреса: м. Львів, пл. Ринок 36

Телефон: (032) 236-70-50

Графік роботи: 12:00-00:00

ДИВИСЬ ЩЕ:

Ні в чому собі не відмовляй: на площі Ринок у Львові відкриють ресторан без меню і офіціантів

Веггі бургери, фундукове молоко та грибне капучіно: ТОП-5 вегетаріанських ресторанів Львова

"Бієнале жлобства": як львів’яни відреагували на "відкритий чек" у ресторанах

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах