Львів'янину на замітку: відсьогодні купувати валюту можно без паспорта

Новина - Події - Львів'янину на замітку: відсьогодні купувати валюту можно без паспорта

Новина - Події - Львів'янину на замітку: відсьогодні купувати валюту можно без паспорта

Події
10 серпня 2016 14:30

Фізичні особи з сьогоднішнього дня можуть проводити обмін валют без надання паспорта, при цьому тимчасове обмеження максимальної суми продажу валюти в одні руки в сумі еквівалента 12 тисяч гривень на день продовжує діяти.

Про це Національний банк України повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook, посилаючись на раніше оприлюднену постанову №364.

Тривалий час населення продає банкам більше валюти, ніж купує. У січні-липні 2016 року чиста купівля банками валюти у населення сягнула 1.9 млрд. дол. США. З огляду на стабілізацію ситуації на валютному ринку Правління Національного банку вважає за можливе лібералізувати вимоги до проведення валютообмінних операцій фізичними особами.

Тому з 10 серпня 2016 року, фізичні особи можуть проводити обмін валют на суму до 150 тис. грн. в еквіваленті без надання документів. При цьому на операції з купівлі іноземної валюти продовжує розповсюджуватися тимчасове обмеження на максимальну суму не більше 12 тис. грн. в еквіваленті на день на одну особу, відповідно до постанови Правління НБУ № 342 від 07 червня 2016 року.

Досі фізична особа, яка мала намір здійснити купівлю, продаж або конвертацію (обмін) іноземної валюти на будь-яку суму, мала надати документ, що посвідчує особу та її резидентність.

Водночас в рамках законодавства про запобігання легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, залишається вимога надання документів при здійсненні операцій на суму понад 150 тисяч гривень. 

Читайте ще новини Львова

Студенти зі Львова створили додаток для замовлення їжі у ресторанах

Львів’ян кличуть на "Свято хліба": що буде цікавого

Стало відомо до якого числа можна буде отримати перепустку на в'їзд у центр Львова

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах