На Львівщині затримали двох озброєних іноземців

Новина - Події - На Львівщині затримали двох озброєних іноземців

Новина - Події - На Львівщині затримали двох озброєних іноземців

Події
11 серпня 2016 11:32

У Стрию за незаконне поводження з вогнепальною зброєю затримано двох  іноземців. Рішенням суду до зловмисників застосовано  запобіжний захід – тримання  під вартою. Про це повідомили у прес-службі поліції Львівської області.

1

Так, 6 серпня близько 13.00 працівники групи реагування патрульної поліції Стрийського відділу поліції  на автодорозі "Моршин-Стрий"  зупинили автомобіль "Sitroen Jumpi", водій якого порушив Правила дорожнього руху.

Як встановили під час перевірки працівники поліції, за кермом автомобіля перебував  49-річний мешканець Житомирської області. Під час спілкування з водієм правоохоронці зауважили, що чоловіки, котрі перебували у салоні авто,  помітно нервували. Пасажирами автівки виявилися іноземці віком 34 та 38 років. Вони   не змогли пред’явити правоохоронцям документи, які б засвідчили їх особу, а також відмовилися повідомити на якій підставі та з якою метою перебувають в Україні.

"Причини такої поведінки цих осіб, а ними виявилися 34 та 38-річні громадяни однієї з держав кавказького регіону, стали зрозумілими для нас, коли у автомобілі ми виявили  сумку, у якій знаходились зброя та боєприпаси, балаклави, декілька пар рукавиць,  бінокль  та інші речі. Як підтвердили  експерти,  вилучена у іноземців зброя є вогнепальною бойовою зброєю, а саме:  пістолет з пристроєм для приглушення пострілу, пістолет-автомат "Скорпіон" та  граната РГД-5. За попередньою інформацією, на території  України чоловіки перебувають близько півроку. Ми встановлюємо чи причетні вони до скоєння інших кримінальних правопорушень, у тому числі  з застосуванням вилученої  зброї, а також інші обставини їх перебування на території України. Призначено низку відповідних експертиз, на час досудового розслідування  підозрювані перебуватимуть  під вартою", – розповів начальник Стрийського відділу поліції підполковник поліції Іван Малиш.

2

Зловмисникам   повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею Незаконне поводження зі зброєю,бойовими припасами або вибуховими речовинами Кримінального кодексу України. Чоловікам загрожує до семи років тюрми.Проводиться досудове розслідування.

Читайте ще новини Львова

Студенти зі Львова створили додаток для замовлення їжі у ресторанах

Стало відомо до якого числа можна буде отримати перепустку на в'їзд у центр Львова

Будь в курсі: у Львові змінюються маршрути майже всіх трамваїв

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах