Скандал: на фестивалі у Львові показали фільм за участі російського актора-прихильника "ДНР"

На 11-му кінофестивалі Wiz-Art у Львові показали російську короткометражну стрічку «Карусель» з Олександом Башировим

На 11-му кінофестивалі Wiz-Art у Львові показали російську короткометражну стрічку «Карусель» з Олександом Башировим

Події
13 серпня 2018 14:02

У Львові на кінофестивалі Wiz-Art показали російську короткометражку "Карусель" Руслана Братова, одним із акторів якої є росіянин Олександр Баширов. Про це повідомив кінорежисер Сашко Балабай на своїй сторінці у Facebook.

2014 році низка ЗМІ опублікували його фото з російськими найманцями на Донбасі. Цього року Міністерство культури України внесло Олександра Баширова до "чорного списку" осіб, які несуть загрозу територіальній цінності України. За інформацією сайту "Миротворець", він спонсорував терористів так званих ДНР та ЛНР. Актор відомий за фільмами "Асса", "Штрафбат", "Ленінград", "Груз 200", пише tvoemisto.tv.

У прес-службі Wiz-Art повідомили, що не хочуть, аби кінофестиваль став причиною розгортання будь-якої ворожнечі, сепаратистських настроїв чи демонстрував неповагу. Організатори зазначають, що у фільмі Олександр Баширов грає епізодичну роль негативного персонажа і з'являється на 7 секунд.

"Сам фільм "Карусель" Руслана Братова є дебютним фільмом режисера, і, на нашу думку, є гострою сатирою на події в Росії, карусель безглуздя, в якій застрягла людина, і яка не може зупинитись. Тим не менше, фестиваль є свідомим тих подій, що відбуваються в країні, має проукраїнську позицію і просить вибачення. Надалі плануємо надавати кожен російський фільм, що має шанс потрапити у програму, на ретельну перевірку, щоб уникнути подальших непорозумінь", – повідомили у прес-службі.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Cексі-скандал у Львові: священик заявив про початок легалізації проституції

З днем народження, Гітлере: як покарали львівську вчительку за пост у "Фейсбук"

Мовний скандал: у Львові тренер фітнес-клубу відмовився спілкуватися українською

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах