Дізнайся: коли очистять сміттєзвалище біля львівського аеропорту

«Аве Львів» очищує сміттєзвалище на вулиці Північній.

«Аве Львів» очищує сміттєзвалище на вулиці Північній.

Події
29 серпня 2018 15:02

Компанія "Аве Львів" очистить свою перевантажувальну станцію на вулиці Північній. Завершити всі роботи обіцяють до 1 вересня. Там назбиралось близько 10 тисяч тонн сміття.

"Сьогодні є вже практично очищений майданчик, його засипали ґрунтом і піском, тут проведена дезінфекція. Зараз тут здійснюється лише поточне перевантаження, тобто завозять те сміття, яке зібрали за день. Тут, на станції, його перевантажують у великогабаритний транспорт та вивозять", – розповів директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської обласної держадміністрації Назарій Романчук.

Дізнайся: коли очистять сміттєзвалище біля львівського аеропорту фото

На станції встановили спеціальну систему, яка діє в аеропортах для відлякування птахів. Відтак авіабезпеці Львова нічого не загрожує, повідомляє Львівський портал.

За словами Назарія Романчука, станцію на вулиці Північній очистять до 1 вересня, а перевізник "Аве Львів" переїде звідси орієнтовно через тиждень. Втім де саме облаштує він свою нову перевантажувальну станцію невідомо.

Дізнайся: коли очистять сміттєзвалище біля львівського аеропорту фото 1

"Зараз ми працюємо над вибором ділянки, їх є кілька. Після цього на цій ділянці ще раз проведуть комплексну дезінфекцію", – повідомив Назарій Романчук.

Розчищати станцію на вулиці Північній почали на початку літа. Вивезення сміття коштувало кілька мільйонів гривень і тривало два з половиною місяці.

"Найактивнішою фазою вивозу був початок серпня, коли щодня вивозили по 200-300 тонн сміття. Звичайно, якби ми могли відразу вивозити сміття на полігони, то ми би його не завозили сюди, бо це – додаткові витрати. 60-70% наших відходів ми вивозимо на відстань 500-600 кілометрів. Звичайним сміттєвозом вивезти відходи на ті полігони є нереально, а локальних полігонів ми маємо обмежену кількість. Ми вимушені мати запасний варіант, де можемо склали зібране сміття, аби потім його вивезти.

Дізнайся: коли очистять сміттєзвалище біля львівського аеропорту фото 2

Також у нас було блокування у Кіровоградській області, коли машини стояли не розвантажені до 10 діб. Це жахлива ситуація, ми зверталися на різні рівні, і все-таки потім сміття вдалося вивантажити", – пояснив директор "АВЕ Львів" Олег Гайовишин.

Нагадаємо, компанія "АВЕ Львів" вивозила сміття на територію біля аеропорту "Львів". Керівництво аеропорту звернулось до перевізника та усіх можливих служб через загрозу літакам, яку спричиняє таке розташування сміттєзвалища. На ситуацію із незаконним сміттєзвалищем біля аеропорту уже відреагували на загальнодержавному рівні.

Фото: Львівський портал

Фото: Львівський портал

ДИВИСЬ ЩЕ:

Закон і реальність: як насправді працює сортування відходів у Львові

Новини з полігону: на Грибовицькому сміттєзвалищі облаштовують 15 свердловин для біогазу

Естетично і без запаху: у Львові встановлять підземні контейнери для сміття

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах