Що знайшли: у львівському садочку, де отруїлися діти, завершили перевірку

У львівському садочку №168, де отруїлися діти, завершили перевірку

У львівському садочку №168, де отруїлися діти, завершили перевірку

Події
18 квiтня 2019 13:37

У Львові завершили епідрозслідування у ДНЗ №168, з якого діти потрапили в лікарню з гострою кишковою інфекцією. Про це повідомляє Tvoemisto.tv.

"Ми разом з лабораторним центром МОЗ у Львівській області провели перевірку дитячого садочка. Виявили порушення. Наприклад, там, де були сирі риба і м’ясо, брудні овочі, водночас готували салати. На кухні також не було термометрів, що вимірюють температуру всередині м’ясних і рибних страв, тобто був відсутній контроль за їхньою готовністю. Ще ми виявили, що на частину страв не було технологічних карток", – розповіла заступниця начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Львівщини Олена Улашина.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області розповіли про порушення умов приготування їжі у дитсадку. За її словами, окрім харчоблоку, фахівці перевірили групи, в яких навчалися діти, які захворіли.

"В одній групі виявили, що інвентар для прибирання групи зберігався в туалеті для персоналу – це порушення. Також обстежили персонал – 21 людину. У трьох помічників вихователів груп виявили золотистий стафілокок. Наразі їх відсторонили на 10 днів від роботи для лікування", – розповіла вона.

На поличках з іграшками, посудом, інвентарем, приладами також показали наявність патогенів, зокрема – золотистого стафілококу.

У двох із п'яти вихованців дитячого садка на Кульпарківській, які перебували у лікарні, медики діагностували ротавірусний ентерит. 

"Це кишкова інфекція. Оскільки в садочку були порушення правил особистої гігієни, неякісне прибирання – це могло призвести до цієї інфекції", – додала Олена Улашина.

У садочку тимчасово припиняли навчання, але з 16 квітня він відновив роботу.

Зокрема, вона зазначила, що Лабораторний центр провів заключну дезінфекцію. На садочок склали протокол і винесли припис за порушення санітарних норм. Працівники, які лікуються, до роботи ще не повернулись.

Держпродспоживслужба має план перевірок дитячих садочків Львова і працює згідно з ним. Позапланові перевірки проводяться у випадку спалаху або коли є звернення зі скаргами.

За словами керівниці управління освіти ЛМР Зоряни Довганик, за останні роки управління не отримувало скарг на організацію харчування в дитячих садочках Львова.

Також, за наказом директорки департаменту гуманітарної політики ЛМР наприкінці минулого тижня створено комісію, що протягом місяця проведе перевірки харчоблоків дитячих садочків. До комісії увійшли керівники навчальних закладів, медичні працівники, також планується залучити Держпродспоживслужбу.

"У всіх закладах дошкільної та шкільної освіти обов’язково працівники проходять щорічний медогляд, що передбачає певний спектр лабораторних аналізів. Жодна людина не була допущена до роботи без цього огляду", – розповіла Зоряна Довганик.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Смачно, аж нудить: ТОП закладів Львова, де масово труїлися відвідувачі

Не чіпай кота: півтори тисячі львів’ян захворіли на гострі кишкові інфекції

Пообідали – в лікарню: у ресторані під Львовом отруїлися 16 дітей

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах