Коли у Львові з’являться експрес-тести на визначення коронавірусу

Коли у Львові з’являться експрес-тести на визначення коронавірусу. Фото Уніан.

Коли у Львові з’являться експрес-тести на визначення коронавірусу. Фото Уніан.

Події
11 березня 2020 09:02

Тимчасово виконувач обов'язки директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрій Васько розповів, коли у Львові мають з’явитися експрес-тести на визначення коронавірусу.

За його словами, привезуть їх наприкінці цього тижня або на початку наступного. Закупівлю тестів проводитиме Львівський центр громадського здоров’я. Їхня вартість приблизно 350-500 гривень.

Бережи себе: у 12 мешканців Львівщини запідозрили коронавірус

Як розповів Васько, на аналіз з визначення коронавірусу йде сім годин, і доба – якщо доводиться аналізи скеровувати до Києва.

Додамо, що станом на ранок 11 березня на Львівщині нема хворих на коронавірус, хоча минулого тижня його запідозрили у 12 мешканців області. Однак, як виявилося, усі вони хворіли на грип або ГРВІ.

Нагадаємо, що у Львові задля боротьби з коронавірусом, у публічних місцях встановлюють дозатори з антисептиками для рук. З 26 лютого в львівському аеропорту запровадили особливий режим. Всім пасажирам, які прилітають до Львова вимірюють температуру. На залізничному вокзалі облаштували медичний пункт з обладнанням для тимчасової ізоляції хворих. Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький розповів, де перебуватимуть хворі на коронавірус у випадку їх виявлення на Львівщині. Задля боротьби з коронавірусом комунальні перевізники Львова провели додаткові заходи з дезінфекції рухомого складу. Окрім цього, до львів'ян з високою температурою сімейні лікарі виїжджатимуть додому.

Чого чекати українцям від коронавіруса, чи безпечно забирати посилки з Китаю і як захиститися.  

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах