Львів'янам на замітку: для чого і як дезінфікувати смартфон

Як дезінфікувати телефон аби зменшити ризики захворіти

Як дезінфікувати телефон аби зменшити ризики захворіти

Події
13 березня 2020 11:58

Українцям рекомендують подбати про гігієну телефону аби зменшити ризики захворіти. Як повідомила ексочільниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун, на телефонах можуть живати дуже небезпечні патогени — патогенні штами кишкової палички, антибіотикорезистентні стафілококи, стрептококи й інші паразити. 

За даними дослідження Dscout, в середньому люди торкаються телефону понад 2600 разів на день. Для більш активних користувачів ця кількість сягає понад 5 тисяч разів. 

Черги за продуктами і порожні кав’ярні: у Львові розпочався перший день карантину

За словами Супрун, наші телефони дуже брудні і можуть виступати збудниками кишкових та шкірних інфекцій, підвищити ризики гострого кишкового отруєння або викликати грип. Віруси можуть зберігатися на поверхнях від кількох годин або до кількох діб. Тривалість залежить від різних умов — типу поверхні, температури, вологості навколишнього середовища.


Як дбати про гігієну телефону


  • У громадському транспорті слід користуватися телефоном менше, зокрема, не чіпати поручні та інші поверхні, а потім брати телефон до рук. Якщо руки не помити, а потім торкнутися очей, носа чи рота, таким шляхом патогени можуть потрапити у ваш організм.
  • Для очищення поверхні рекомендують використовувати тканину з мікрофібри, теплу воду і мило. Виробники телефонів рекомендують змочити тканину у воді з милом та акуратно (щоби рідина не потрапила в отвори) протерти всі поверхні, попередньо вимкнувши телефон.
  • Можна використовувати спиртовмісні дезінфектанти. До прикладу, спиртовмісний дезінфікуючий засіб, спрей чи серветки на основі ізопропілового спирту. Але є ризик, що вони можуть пошкодити екран телефону.
  • Можна приготувати розчин з 60% води та 40% спирту. Так само як і з водою і милом, потрібно змочити тканину з мікрофібри у цьому розчині і протерти поверхні. Опісля цього витерти сухою тканиною.
  • Існують спеціальні ультрафіолетові бокси. Такий пристрій виглядає як коробка чи кейс, у який поміщають телефон на певний час, де з допомогою ультрафіолетових ламп відбувається очищення. Такі бокси визнані найбільш ефективним способом для знищення патогенів. Він найбільш дорогий.

Окрім цього, варто не забувати про миття рук.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня у Львові діятиме карантин. У місті обмежили проведення масових заходів (200 і більше осіб), заборонили групові поїздки молоді та дітей за кордон, а також рекомендували роботодавцям не допускати до роботи хворих на ГРВІ. Крім того, карантин ввели у всіх навчальних закладах.

Додамо, що у Львові задля боротьби з коронавірусом, у публічних місцях встановлюють дозатори з антисептиками для рук. З 26 лютого в львівському аеропорту запровадили особливий режим. Всім пасажирам, які прилітають до Львова вимірюють температуру. На залізничному вокзалі облаштували медичний пункт з обладнанням для тимчасової ізоляції хворих. Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький розповів, де перебуватимуть хворі на коронавірус у випадку їх виявлення на Львівщині. Задля боротьби з коронавірусом комунальні перевізники Львова провели додаткові заходи з дезінфекції рухомого складу. Окрім цього, до львів'ян з високою температурою сімейні лікарі виїжджатимуть додому.

Чого чекати українцям від коронавіруса, чи безпечно забирати посилки з Китаю і як захиститися.  

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах