Коронавірус у Львові: все, що відомо на 21 листопада

Коронавірус у Львові: все, що відомо на 21 листопада. Фото: ripost.hu

Коронавірус у Львові: все, що відомо на 21 листопада. Фото: ripost.hu

Події
21 листопада 2020 09:14

Міськрада опублікувала нові дані щодо коронавірусу у Львові станом на 21 листопада. За попередню добу лабораторно підтверджено 500 нових хворих. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Станом на 21 листопада у Львівській області кількість людей, у яких підтвердився діагноз коронавірус, від початку пандемії – 40 416 (+500 за попередню добу).

1133 – летальні, 26262 – одужало.

"За вчорашню добу лабораторні центри провели 2231 ПЛР-тест, з них позитивні – 500. Серед них львів’ян – 195", – йдеться у повідомленні Львівської міськради.

Міськрада опублікувала нові дані щодо коронавірусу у Львові станом на 21 листопада.Міськрада опублікувала нові дані щодо коронавірусу у Львові станом на 21 листопада.

Усього в Україні за даними Центрі громадського здоров'я: 612 665 (+14 580) людей захворіло, 10 813 (+215) померло, 282 313 (+7 989) вилікувалися

20 листопада у Львові вперше в Україні почали робити швидкі тести на антиген. Один швидкий тест на антиген виробництва компаній Abbott і SD BioSensor коштує приблизно $5. Він показує результат приблизно за пів години. Перевага такого тесту в тому, що він не потребує лабораторного обладнання. Для тестів на антиген забирають проби із носоглотки – як і для ПЛР-тестів, а тоді наносять на тест, що реагує на РНК, яку виділяє певний фермент. ІФА-тести, які використовують зараз, є іншим видом тестів – на антитіла у крові. Тест на антиген допоможе виявляти людей, які є заразними, адже він реагує, коли в організмі висока частка вірусу. Результат визначають за 15-30 хвилин. 

Львівський лікар, завідувач I хірургічного відділення Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Гнат Герич заявив про важкі ускладнення після коронавірусу. За його словами, до лікарні останнім часом потрапляє все більше пацієнтів з віддаленими ускладненнями коронавірусної інфекції, які потребують термінового хірургічного втручання. Це венозні тромбози і тромбоз судин тонкого кишківника.

Головна інфекціоністка Львівщини Наталія Іванченко розповіла про шкоду маски нижче носа. За її словами, користі від такої маски стільки ж, як і від маски у бардачку автомобіля. Тобто її немає взагалі. З 21 листопада львів'ян почнуть штрафуватимуть  за маску на підборідді. 

Нагадаємо, львівські лікарі отримали патент на лікування коронавірусу. Пульмонолог Анатолій Невзгода один із них. За його словами, невдовзі цей патент буде переоформлено на винахід. Це будуть ліки від COVID-19, які підуть у Європу.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах