Коронавірус на Львівщині: нові випадки, смерті, одужання й інші цікаві факти

Коронавірус на Львівщині: нові випадки, смерті, одужання й інші цікаві факти. Ілюстрація: VG Львів

Коронавірус на Львівщині: нові випадки, смерті, одужання й інші цікаві факти. Ілюстрація: VG Львів

Події
26 листопада 2020 09:09

Коронавірус на Львівщині не вщухає. Станом на 08.00 четверга, 26 листопада, в області 43611 підтверджених випадків інфікування COVID-19. Про це повідомили у Львівській міськраді. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

З початку пандемії у Львівській області померли 1195 людей, у яких було лабораторно підтверджено коронавірус. 28062 — одужали.

"За оперативними даними, за вчорашню добу лабораторні центри провели 1749 ПЛР-тестів, з яких 737 – позитивні результати. Серед них – 419 мешканців Львова", – йдеться у повідомленні.

Коронавірус на Львівщині: нові випадки, смерті, одужання й інші цікаві фактиКоронавірус на Львівщині: нові випадки, смерті, одужання й інші цікаві факти

За добу на лікування у львівські лікарні поступило 49 пацієнтів, виписано — 35. У стаціонарах перебуває 580 пацієнтів, з яких у 409 — підтверджений коронавірус. В реанімації — 35 осіб, на апараті ШВЛ — 13 осіб.

У 8-ій міській клінічній лікарні станом на ранок перебуває 101 пацієнт, у 1-ій міській клінічній лікарні — 93 пацієнти, у лікарні швидкої медичної допомоги — 259 пацієнтів, у 5-ій лікарні — 105 пацієнтів, у 4-тій лікарні - 3 пацієнти, у міському пологовому будинку — 19 пацієнтів.

У лабораторії науково-дослідного інституту епідеміології та гігієни Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького почали безкоштовно тестувати на COVІD-19 студентів львівських вищих навчальних закладів.

Відсьогодні, 26 листопада, в Україні через контакт-центр можна викликати мобільну бригаду для забору матеріалу на ПЛР-тест. Таку послугу запроваджує МОЗ у тестовому режимі.

Львівські лікарі отримали патент на лікування коронавірусу. Пульмонолог Анатолій Невзгода один із них. За його словами, невдовзі цей патент буде переоформлено на винахід. Це будуть ліки від COVID-19, які підуть у Європу.

Завідувач I хірургічного відділення львівської Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Гнат Герич заявив про важкі ускладнення після коронавірусу. За його словами, до Клінічної лікарні останнім часом потрапляє все більше пацієнтів з віддаленими ускладненнями коронавірусної інфекції, які потребують термінового хірургічного втручання. Це венозні тромбози і тромбоз судин тонкого кишківника.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах