Евакуація українців і масові пожежі: як минула доба на Львівщині

Евакуація українців і масові пожежі: як минула доба на Львівщині

Евакуація українців і масові пожежі: як минула доба на Львівщині Фото: pravdatutnews.com

Події
22 червня 2022 10:24

У Львові та області протягом доби не було сповіщень про повітряну тривогу. Натомість пожежникам довелося гасити масові підпали сухої трави. Також, до Львова продовжують евакуйовувати українців із зон активних бойових дій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Про найважливіше, що потрібно знати жителям Львівщини за добу, повідомив очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Масштабні пожежі на Львівщині

Ще 4 пожежі сухої трави ліквідували працівники ДСНС у Львівському, Самбірському та Червонограському районах. В селі Великі Грибовичі Львівського району вогнем знищено суху траву окремими осередками на площі 200 квадратних метрів. У селі Милошевичі знищено 50 квадратних метрів сміття та суху траву на площі 400 квадратних метрів. У Ясениці палії знищили 300 метрів квадратних, та 500 — у Гряді. За скоєне паліїв притягнуть до адміністративної або кримінальної відповідальності.

Евакуцація українців

Двома евакуаційними потягами у Львів прибули 225 людей. Всі ці люди можуть звернутися міський центр підтримки вимушено переміщених осіб, який відкрили на вулиці Костя Левицького, 67. Тут переселенці можуть отримати допомогу й консультації фахівців із різних сфер життя: помешкання й соціальна підтримка, пошук роботи, освіта і дозвілля, медицина, відновлення документів, домашні улюбленці тощо. 

Ситуація на кордоні

Кордон на виїзд за добу на переходах Львівської області перетнули 16423 особи. Через пункт пропуску «Краковець-Корчова» тимчасово не дозволятимуть виїзд пасажирських автобусів з України до Польщі. В Україну транспорт заїжджатиме без змін. 

Диверсії, ДТП, підозрілі люди

Поліція області опрацювала 1191 звернення щодо підозрілих людей та об‘єктів. За минулу добу на автодорогах Львова та області сталася 21 дорожньо-транспортна пригода, одна з них - з потерпілими. Поліцейські нагадують, що при виявленні підозрілих осіб чи потенційно небезпечних предметів відразу слід повідомляти на оперативну лінію 102. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах