Сім водоспадів, на які варто поїхати зі Львова

Сім водоспадів, на які варто поїхати зі Львова

Сім водоспадів, на які варто поїхати зі Львова Фото: romantikspahotels.ua.

Події
12 березня 2023 07:25
Автор: Юрій Богун

Україна — неймовірно мальовнича. Розповімо про сім водоспадів у Львівській, Івано-Франківській і Закарпатській областях, які неодмінно слід відвідати. І для цього зовсім не обов'язково чекати літньої відпустки. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Бориславський водоспад

Бориславський водоспад в руслі річки Тисмениця знаходиться на південь від центральної частини міста. Якщо бути зовсім точним, то біля житлового будинку на вулиці Тараса Шевченка, 190. 

Водоспад складається з одного каскаду. У підніжжі є водобійний котел близько 5 метрів у діаметрі, глибина води в якому перевищує 2 метри. Висота падіння води — близько 2 метрів. Висота над рівнем моря — 398 метрів.  

Бориславський водоспад утворився в середині 1940-х років і поступово збільшує свою висоту через неотектонічні рухи Бориславсько-Покутської тектонічної підзони Передкарпатського крайового прогину. 

Кам’янецький водоспад у Львівській області

Камянський водоспад (інші назви — Кам'янецький водоспад, Кам'янка) — водоспад в Українських Карпатах, у межах масиву Сколівські Бескиди. Розташований у Сколівському районі Львівської області, між селами Дубина і Кам'янка, в межах національного природного парку «Сколівські Бескиди». Від залізничної станції Сколе — 10 кіометрів.

Висота водоспаду — близько 7 метрів. Складається він із одного каскаду, розділеного скельним виступом на два потоки.

Біля водоспаду є сірководневе джерело мінеральної водин типу «Нафтуся».

Неподалік від водоспаду розташоване Мертве Озеро (Журавлине). Вода в ньому теж дуже багата на сірководень.

Водоспад Чотири копитця

Це невисокий, проте доволі широкий водоспад у Східниці. Розташований він на вулиці Богдана Хмельницького. До води влаштовано спуск дерев’яними східцями. 

Зазначимо, що влітку, коли довго не падають дощі, водоспад у Східниці висихає, але зі зливами відновлюється знову.

Кам'янецький водоспад у Закарпатській області

Кам'янецький водоспад (Кам'янко-Тереблянський) — водоспад в Українських Карпатах (масив Внутрішні Горгани). Розташований у Міжгірському районі Закарпатської області, в межах Національного парку «Синевир».

Кам'янецький водоспад розташований на лісовому потічку, що стікає східним схилом гори Кам'янки (1578 метрів) і впадає в річку Тереблю. Висота перепаду води — близько 6 метрів.

Знайти цей водоспад нескладно, він розташований біля автодороги між селами Синевир і Синевирська Поляна. Поруч — озеро Синевир і реабілітаційний центр бурого ведмедя.

Водоспад Пробій

Пробій — каскадний водоспад в Українських Карпатах, на річці Прут. Розташований у межах міста Яремче Івано-Франківської області, на території Карпатського національного природного парку.

Пробій — один з найповноводніших водоспадів Карпат. Висота падіння води 8 метрів, кут нахилу — майже 45 градусів.

Над водоспадом побудований міст заввишки 20 метрів. Нижче водоспаду є розлога і глибока улоговина з відносно спокійнішою течією.

Водоспад Дівочі Сльози

Це водоспад в Українських Карпатах. Розташований на річці Жонка у межах Яремчанської міської ради Івано-Франківської області, на захід від міста Яремче. Висота перепаду води — 1,7 метра. 

Дорога до водоспаду починається на Вольєрному господарстві у Яремче. Шлях в обидва боки можна подолати трохи більше, ніж за годину.

Водоспад Правич

Розташований на потоці Багонка (ліва притока Свічі), в урочищі Правич, що в масиві Ґорґани, у Долинському районі Івано-Франківської області (на південь від села Мислівка). Загальна висота перепаду води Правича — понад 3 метри. 

Цей водоспад утворився в місці, де потік перетинає скельний масив флішового типу. Хоча й розташований біля дороги, Правич не є такою популярною атракцією, як Пробій, Дівочі сльози чи Кам'янецькі водоспади, і в цьому головна його перевага. Тут вам не надокучатимуть натовпи туристів, можна усамітнитися і вдосталь намилуватися дивом природи. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах