42-річному львів'янину, який переніс два інфаркти, пересадили серце

42-річному львів'янину, який переніс два інфаркти, пересадили серце.

42-річному львів'янину, який переніс два інфаркти, пересадили серце. Фото: facebook.com/Центр трансплантології Львів.

Події
11 сiчня 09:04

Кардіохірурги львівської лікарні святого Пантелеймона врятували 42-річного Олександра Малешенкова зі Львова, який переніс два інфаркти з різницею в тиждень і його серце могло зупинитися будь-якої миті. Чоловікові успішно пересадили донорське серце. На 12 добу після пересадки, він поїхав додому. Про це повідомили у Центрі трансплантології Львів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Два місяці тому Олександру раптово стало погано. Згодом стан поліпшився, але за тиждень знову стався серцевий напад: «Мене кинуло в холодний піт, підвищилася температура, почало боліти в грудній клітці і руки, буквально, відняло», – згадує Олександр.

У медзакладі, куди його привезла «швидка», діагностували гострий інфаркт міокарда. Серце чоловіка ледь билося та не виконувало своєї функції. Висновок лікарів: Олександра врятує лише трансплантація серця. 

Олександра у важкому стані екстрено доправили до лікарні св. Пантелеймона, де спеціалісти відділення інтенсивної терапії буквально повернули його з того світу і стабілізували його стан. Та більша частина серця була уражена інфарктом і чоловік потребував важкої медикаментозної підтримки. Поза лікарнею Олександр не мав шансів жити.

Саме в той момент в лікарні з’явився донор, родина якого дала згоду на вилучення органів. Серце підійшло Олександру. Трансплантація серця тривала п’ять годин та пройшла успішно.

«Я коли відкрив очі й зробив перший вдих, не повірив, бо останні дні перед пересадкою задихався», – каже Олександр.

На 12 добу після пересадки чоловік поїхав додому. Він дуже мріяв побачити дітей і погуляти з ними Львовом. Тепер йому вдасться здійснити свою мрію.

42-річному львів'янину, який переніс два інфаркти, пересадили серце.42-річному львів'янину, який переніс два інфаркти, пересадили серце. Фото: facebook.com/Центр трансплантології Львів.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах