У Львові відновлюють мозаїку з магазину "Океан": дивись онлайн-трансляцію

За відновленням мозаїки на колишньому магазині «Океан» можна слідкувати онлайн.

За відновленням мозаїки на колишньому магазині «Океан» можна слідкувати онлайн.

Транспорт та інфраструктура
01 жовтня 2019 11:20

За відновленням мозаїки на колишньому магазині "Океан" можна слідкувати онлайн.

Як повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, на місці робіт встановили відеокамеру і ведеться онлайн-трансляція. Також паралельно опрацьовується технічне завдання щодо облаштування школи-галереї в будівлі, яка буде зведена на місці магазину "Океан".

У Львові відновлюють легендарну океанічну мозаїку, знищену забудовником. Фото Львівська міськрада.

У Львові відновлюють легендарну океанічну мозаїку, знищену забудовником. Фото Львівська міськрада.

"Розпочався процес відновлення, а фактично — створення копії мозаїки. Із часу, як було прийняте рішення виконавчого комітету, що забудовник може втручатися в ґрунт, уже вибудовано близько 1/3 стіни, на яку буде наноситись мозаїка", — повідомив Москаленко.

На об’єкті працює сформована бригада фахівців під керівництвом Остапа Патика — львівського живописця, сина автора мозаїки Володимира Патика.

"Згідно з 3D-візуалізацією, зроблена модель мозаїки. Роботи виконуємо частинами. Копія має бути точною — до півсантиметра. Зараз триває перша частина робіт — відновлення самого рельєфу. А потім на нього буде наноситись мозаїка. За сприятливих погодних умов, рельєф можемо зробити до кінця місяця. Роботи триватимуть до перших морозів", — розповів Остап Патик.

За його словами, матеріалу для робіт є більш ніж треба, адже зголосилося багато людей, які мали необхідні камінці для мозаїки та готові їх надати.

Нагадаємо, розбирати легендарний магазин "Океан" на вулиці Володимира Великого у Львові почали у квітні. 18 липня у мережі з'явилася інформація про те, що забудовник знищив морську мозаїку, яку обіцяли зберегти. Проте його представник запевнив, що її просто "перенесли". На позачерговому засіданні виконавчого комітету Львівської міськради вирішили скасувати містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на реконструкцію ТзОВ "Компанія Ріел-Естейт Груп" будівлі магазину "Океан".

Представник громадської організації "Креативне місто Львів" Всеволод Поліщук стверджує, що йому не вдалося знайти документ, де було зафіксовано зобов'язання забудовника зберегти мозаїку магазину "Океан".

24 липня у Львові відбувся "похорон рибок". Львів’яни залили кров’ю і обклали вінками місце знищеної мозаїки: фото. І вимагають від мерії назвати імена посадовців, які винні у знищенні мозаїки на магазині "Океан". Забудовник, який зруйнував легендарну мозаїку, пообіцяв відновити її власним коштом і додатково передати місту приміщення для дитячої музичної школи.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах