Куди піти у Львові на вихідні: Купальські сни, наївний арт та футбол

Фото взято з сайту feerie.com.ua

Фото взято з сайту feerie.com.ua

Дозвілля та їжа
17 липня 2015 17:49

Цими вихідними у Львові пройде багато цікавих заходів та подій. Пропонуємо переглянути інформацію про найцікавіші із них.

Цьогоріч селищу Славське виповнюється тисяча років. На імпрезу збирається приїхати Дзідзьо, гурт "Антитіла", Альоша, Наталка Карпа та "Мері". Обіцяють дискотеку, конкурс шашлика та містечко майстрів народного мистецтва.

"Вхід вільний, можна спокійно їхати собі відпочивати. Єдине питання: добре було б залишитися там ночувати, але, мені здається, що вже зараз там досить тяжко знайти житло", – розповів ведучий Дня Славського Влодко Луцишин.

Куди піти у Львові на вихідні: Купальські сни, наївний арт та футбол фото

На вихідні львів`ян запрошує Перший фестиваль хореографів "БАЛЕТ – FEST". Півсотні артистів балету Оперного театру дадуть незвичний галаконцерт. Він складатиметься не з класичних номерів, що в репертуарі театру, а з підбірки сучасних. Це і модерн, контемпорарі, джаз та постановки на класичній основі. Їх артистам ставили молоді хореографи з інших міст.

"Це буде суцільне одне дійство, галаконцерт балету "Фест". В нас уже був перегляд, журі вже визначилося, хто буде переможцем. Але це на сьогодні секрет", – зазначив художній керівник балетної трупи Оперного театру Ігор Храмов.

У галереї "Меланка" – виставка "Три кольори". Свої прикраси виставив до огляду мешканець Івано-Франківщини Микола Андрусяк. Чоловік у підвісках та сережках поєднав червоний, жовтий та білий метали – мідь, латунь і мельхіор. Навчався цього ремесла в Косівському інституті декоративного та прикладного мистецтва. А почалися його експерименти 7 років тому.


Купальські сни на Задорожному


18-го липня з нагоди свята Івана Купала на озері Байкал (Задорожне) пройдуть цікаві заходи, серед яких — безліч майстер-класів, ярмарка народних промислів, покази колекцій в етно-стилі від молодих українських дизайнерів, розписи мехенді, богатирські ігри, знайомство з йогою від Mantra House, польова кухня, театральне дійство, вогняне шоу, розіграш цінних призів від наших партнерів, а також нічний кінопоказ.

Адреса: озеро Байкал, Задорожне.

Вхід вільний.

Куди піти у Львові на вихідні: Купальські сни, наївний арт та футбол фото 1


Вікенд наївного арту на Арт барбекю


18-19 липня на терасі Палацу мистецтв міста Львова тривають креативні вікенди "Арт Барбекю". Тут поєднують мистецтво кухні та творчість.

Цими вихідними тераса Палацу мистецтв та Люфта перетворяться на виставку українського наївного живопису.

Як розповіли організатори, "Арт Барбекю" — це літо смаку та мистецтва у нашому місті. Протягом літніх вікендів тут кожен зможе знайти свою "смачну" культурну програму.

Адреса: м. Львів, вул. Коперника, 17 (Львівський палац мистецтв, Культурно-мистецький центр).

Вхід вільний.

Куди піти у Львові на вихідні: Купальські сни, наївний арт та футбол фото 2


Виставка Джейсона Франциско "Золота роза"


Виставка відкрилася 15-го липня. Як розповів автор, експозиція є текстовою та візуальною медитацією про втрату, час та пам'ять навколо однієї із найвідоміших синагог Європи. Експозиція складається з 3-ох частин — фотографій, есе та малюнків крейдою.

Коли ж Джейсон Франциско відвідав руїни львівської синагоги "Золота Роза" вперше, його сильно вразив контраст між багатовіковою історією синагоги і пусткою, огородженою парканом, в яку перетворилася святиня. Відтак автор виставки запрошує всіх охочих зазирнути за "цей паркан" та подумати про майбутнє, теперішнє та минуле цього унікального місця.

Адреса: м. Львів, вул. Підвальна, 5 (Арсенал, музей).

Вхід вільний.

Куди піти у Львові на вихідні: Купальські сни, наївний арт та футбол фото 3


Відкриття арт простору "ОгоРодина"


18-го липня об 11:30 компанія "Сингента" запрошує всіх охочих на відкриття паркової арт-інсталяції "OгoРодина".

"Рослини, городи та сільське господарство – це ціле мистецтво. Мистецтво вирощувати рослини, які можуть прогодувати весь світ. Мистецтво зберігати здоров’я кожної насінинки та красу усіх рослин. Мистецтво створювати прекрасне із квітів та звичайних овочів. Вас очікує феєрія мистецтва та світу рослин!", - обіцяють організатори.

Саме тут у рамках арт-простору кожен зможе висадити власний город серед парку, взяти участь в агро-вікторині та виграти корисний приз.

Адреса: м. Львів, вул. Листопадового Чину, 1 (Парк імені Івана Франка).

Вхід вільний.

Куди піти у Львові на вихідні: Купальські сни, наївний арт та футбол фото 4


Футбольний матч "Шахтар"-"Олександрія"


Матч першого туру "Ліга Парі-Матч" пройде в неділю, 19-го липня, о 17:00.

Адреса: м. Львів, вул. Стрийська, 199 (Арена Львів, стадіон).

Ціна квитків: 20-60 грн.

Куди піти у Львові на вихідні: Купальські сни, наївний арт та футбол фото 5


Театральне життя Львова

18-19 липня Національний академічний драматичний театр ім. Марії Заньковецької запрошує на прем'єрну виставу "Безодня", що розповість історію двох сімей, яких зіштовхнула доля.

"Не буду переповідати сюжет, але скажу, що те, що Ви побачите на сцені викличе багато емоцій. Якими вони будуть, вирішувати Вам, глядачам.

Перед очима постануть дві сім’ї – такі різні та однакові. Їх зіштовохує доля, для того, щоб вони навчились один в одного руйнувати стіни і йти на зустріч. Двомовне середовище диктує не тільки правила, але й ставить кліше. Режисер намагається відшукати людяність за призмою болю та відчаю, відкрити любов до ближнього, до ворога, щоб у фіналі назвати його братом чи сестрою",

- розповіла про виставу фахівець із зв’язків з громадськістю та роботи з п’єсою НАУД театр ім. М. Заньковецької Олеся Галканова.

Адреса: м. Львів, вул. Лесі Українки, 1.

Ціна квитків: 30-100 грн.

У свою чергу Національний академічний театр опери та балету ім. С. Крушельницької цими вихідними покаже дві опери — "Кармен" та "Орфей і Еврідіка", а також балет "Даремна обережність".

Адреса: м. Львів, просп. Свободи, 28.

Ціна квитків: 50-250 грн.

Куди піти у Львові на вихідні: Купальські сни, наївний арт та футбол фото 6

За матеріалами zaxid.net та news.vash.ua.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах