Відчути дух Різдва: куди піти у Львові 25 грудня

Відчути дух Різдва: куди піти у Львові 25 грудня.

Відчути дух Різдва: куди піти у Львові 25 грудня. Фото: Юрій Богун.

Дозвілля та їжа
24 грудня 2023 09:13

Різдво у Львові — казкова пора. Незважаючи ні на що, як завжди, цьогоріч будуть ялинка, дідух, шопка, вертепи, коляда й інші святкові заходи. Розповідаємо про найцікавіші події та головні локації, які неодміннно слід відвідати 25 грудня у місті Лева, аби відчути дух Різдва. Дивіться повну афішу Львова.  

Дивіться повну афішу Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Головна ялинка міста Лева 

Цьогорічна головна ялинка Львова заввишки 14 метрів. Її подарували мешканці Білогорщі, які вирощували дерево на своєму подвір’ї понад 20 років. Господарі кажуть, що дуже люблять цю ялинку, адже вона красива, але для їхнього подвір’я вже завелика, тому вирішили подарувати її місту. Світитиме вона не цілодобово, як було до повномасштабного вторгнення Росії в Україну, а лише п'ять годин на добу – з 17:00 до 22:00, споживаючи 1 кВт на годину (як одне кип'ятіння чайника!). 

Де: перед входом у Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької, проспект Свободи, 28. 

Різдвяна Шопка на площі Ринок

На Різдво неодмінно варто зробити фото та відео

біля головної львівської шопки, особливо зважаючи на те, що вона інтерактивна. Її щорічно встановлюють на площі Ринок. Це шопка авторства Антона Лубія – майстра роботи по дереву та соліста гурту «Йорий Кльоц». Сценка композиції складається із п’яти двометрових фігур, вирізьблених із тополі та розмальованих дітьми. 

Де: перед головним входу у Ратушу, площа Ринок, 1.

Різдвяний Дідух

Вже багато років Різдво у Львові не минає без винесення та встановлення головного Дідуха міста. Традиційний символ Різдвяних свят напередодні готують майстри Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького.

Де: площа Ангелів.

Різдвяний ярмарок на набережній Duck’s Lake

Неймовірна різдвяна атмосфера пануватиме на набережній Duck’s Lake у Львові 23 грудня, 25 грудня, 30 грудня, 1-2 січня, 6-7 січня. Впродовж святкового зимового періоду тут на відвідувачів чекатимуть розваги для дітей та дорослих: майстер-класи, свято Миколая, ватра, незламний вертеп на Різдво та інші атракції. Вхід вільний.

«Чекаємо усією родиною, будемо разом створювати різдвяний настрій», — запрошують організатори.

Де: набережна Duck’s Lake, вулиця Стрийська 200А.

Різдвяний пляц за Арсеналом

21 грудня у Львові стартувала ще одна святкова локація — «Різдвяний пляц за Арсеналом». На відвідувачів чекає неймовірна святкова атмосфера, різноманітні страви та напої, сувеніри, розваги та виступ вертепу. 

 «Приходь із друзями, родиною й дітьми, а як приїде хто в гості — теж бери показати львівське Різдво!», — запрошують організатори. 

Де: навпроти кнайпи Пструг, хліб та вино, вулиця Братів Рогатинців, 49.

На Різдво до Гаю

Різдво у Гаю.Різдво у Гаю. Фото: galinfo.com.ua.

У понеділок, 25 січня, Львівський скансен запрошує на традиційне святкове дійство «Різдво в Гаю». Впродовж дня тут звучатимуть веселі коляди та ходитимуть вертепи, а у хатах на гостей чекатимуть оновлені різдвяні інтер'єри та смаколики. 

Детальніше про захід.

Де: Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай), вулиця Чернеча Гора, 1.

Велика коляда. Різдвяний фестиваль у Домініканському костелі

Відомий хоровий різдвяний XXV ювілейний фестиваль «Велика коляда» пройде у Львові з 25 грудня по 7 січня. Довкола фестивалю об’єднуються диригенти, композитори, звучать прем’єри. Постійно розширюється жанрове різноманіття виконавців. До народних і професійних хорів долучаються різного складу вокальні, вокально-інструментальні та оркестрові колективи, фольклорні гурти та солісти. 

У ньому беруть участь як дорослі хори, так і дитячі: вони не лише співають, а й ставлять вертепи. 

Детальніше про фестиваль. 

Де: Храм Пресвятої Евхаристії (Домініканський костел), площа Музейна, 1. 

Різдвяні концерти в Органному залі

Львівський органний зал запрошує на концерти до новорічно-різдвяних свят. На відвідувачів чекають різдвяні органні та симфонічні концерти, особливі події від хору «Гомін» і Луганського філармонійного оркестру. У грудні на гостей чекають 11 музичних подій. На на Різдво, 25 грудня, о 19:00 «Різдвяну органну музику» виконає Надія Величко. Ціна квитка від 100 до 250 гривень. 

Детальніше про Різдвяні концерти в Органному залі. 

Де: Будинок органної та камерної музики, вулиця Степана Бандери, 8.

Українська пісня. Різдво. !FEST Weekend 

!FESTrepublic у Львові.!FESTrepublic у Львові. Фото: facebook.com/FESTrepublic.

Фестиваль «Українська пісня» презентує наймасштабнішу Різдвяну подію в Україні, яка відбудеться на локації !FESTrepublic у Львові 25 та 26 грудня. Кожен зможе потрапити в різдвяну історію, з колядками, вертепами, українськими традиціями, Миколаєм, ну і звичайно стравами, які готують лише на Різдво: від куті до вареників і, звичайно ж, теплого глінтвейну. На гостей чекає багато різдвяних локації, персонажів, святкових фотозон.  За словами організаторів, подія матиме благодійну складову  частину зібраних коштів будуть передані для сімей-переселенців. які постраждали під час війни. 

Детальніше про фестиваль.  

Де: !FESTrepublic, вулиця Старознесенська, 24-26.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах