12 травня — День матері: куди піти у Львові з ненькою

12 травня — День матері: куди піти у Львові з ненькою.

12 травня — День матері: куди піти у Львові з ненькою. Фото: Юрій Богун.

Дозвілля та їжа
09 травня 08:42

День матері — міжнародне та локальне свято на честь матері сім'ї, а також материнства, материнських зв'язків і впливу матерів у суспільстві. В Україні офіційно відзначається щорічно, починаючи з 2000 року, у другу неділю травня. У 2024 році День матері українці святкуватимуть 12 травня. Розповідаємо, куди можна піти у Львові цього дня з ненькою. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

COFFEE, BOOKS & VINTAGE FESTIVAL

Фото: facebook.com/coffee.books.vintage.Фото: facebook.com/coffee.books.vintage.

На вихідних, 11-12 травня, на локації !FESTrepublic у Львові пануватиме атмосфера кави, книг та вінтажу.  Організатори обіцяють посиденьки за доброю кавою, кавові чемпіонати, ціннісні розмови, книжковий ярмарок, гарні вінтажні цікавинки для інтер’єру, збір дріпів з доброю кавою, які передадуть для потреб ЗСУ. І додають, що реальність в країні змінилась, проте не хочемо втрачати ту можливість поспілкуватись в теплій атмосфері, попити доброї кави, побачити друзів, і водночас підтримати наших на передовій та на деокупованих територіях. Чудова локація, аби навідатися сюди із ненькою!

Коли: 12 травня, 12:00-20:00.

Де: !FESTrepublic, вулиця Старознесенська, 24-26. 

Ціна: 170 гривень. 

Автостопом по музичній галактиці. Концерт

Автостопом по музичній галактиці. Концерт.Автостопом по музичній галактиці. Концерт. Фото: facebook.com/lvivphilharmonicorchestra

У Львівській філармонії триває сезон музичних інтерактивних сімейних концертів. "Автостопом по музичній галактиці" – це цикл інтерактивних музичних пригод Дзень-Бума та його друзів по музичній галактиці. 

Впродовж кожного з 10 концертів разом із Дзень-Бумом юні слухачі побувають на дивовижних  планетах музичної галактики, де зможуть познайомитися з їхніми мешканцями та особливостями кожної з планет. Також перед кожним концертом, об 11:00 на маленьких слухачів чекатимуть веселі інтерактиви з унікальним музичним реквізитом від Центру музичного розвитку "TEMPO". За словами організаторів, буде цікаво і дітям, і дорослим.

Коли: 12 травня, 11:30.

Де: Львівська обласна філармонія, вулиця Чайковського, 7.

Ціна: 150-450 гривень.

День матері з етно гуртом "Жива"

12 травня львів'ян і гостей міста кличуть до Львівського музею Михайла Грушевського відзначити спільно з етно гуртом "Жива" День матері.

"У цю неділю співатимемо пісні про стосунки з матір'ю — одна із найемоційніших тем насправді!! І кожен період обрядового циклу цікавий по своєму: якщо навесні молода дівчина просить у мами дозволу погуляти, то весільна тематика пронизливо прощальна — наречена традиційно іде у сім'ю чоловіка..." — розповідають організатори.

Детальніше про концерт.

Коли: 12 травня, 16:00.

Де: Державний меморіальний музей Михайла Грушевського, вулиця Івана Франка, 154.

Ціна: 40 гривень.

Зеновій Гучок

Зеновій Гучок.Зеновій Гучок. Фото: VINIL concert agency.

Легенда української естради та улюбленець усіх поколінь, заслужений артист України Зеновій Гучок привітає найдорожчих із чудовим святом у Центрі Довженка. Цього дня зі сцени звучатимуть найкращі хіти, що поза межами часу! 

Коли: 12 травня, 11:00.

Де: Центр Довженка, проспект Червоної Калини, 81.

Ціна: 320-410 гривень.

Український джаз

12 травня у "Barvy Event Hall" відбудеться концерт "Український джаз". 

Джазовий квінтет "Impressions" займається популяризацією української культури у світі і світової культури — в Україні. У своєму репертуарі музиканти мають відомі американські джазові пісні, які виконують українською та польською мовами.   

Коли: 12 травня, 19:00.

Де: Barvy Event Hall, вулиця Мельника, 18.

Ціна: 350-980 гривень.

Україна. Матір. Шевченко

У філософському осмисленні Шевченка образ України символізує матір, — багатостраждальну, але віддану й  Оранту своїх численних дітей. Тому цю подію музиканти присвячують українським матерям, що втратили своїх дітей під час війни з російським окупантом. У невловно тонкій, молитовно виплеканій музичній тканині твору висвітлюються емоційні глибини та переживання, що підсилюють звучання самого часу, у якому ми живемо. Водночас піднесеність та надія, що їх авторка втілює на завершення цієї симфонії-реквієму, свідчать про незримий візіонерський знак геніальних мистецьких творів, які захоплюють та втішають серця сучасників. 

Детальніше про концерт.

Коли: 12 травня, 19:00.

Де: Львівська обласна філармонія, вулиця Чайковського, 7.

Ціна: 190-350 гривень.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах