Молися вдома: львів'янам дозволили не ходити на богослужіння через коронавірус

УГКЦ дозволила парафіянам не ходити на богослужіння через коронавірус

УГКЦ дозволила парафіянам не ходити на богослужіння через коронавірус

Події
12 березня 2020 09:52

Українська греко-католицька церква дозволила своїм парафіянам не ходити на богослужіння через загрозу поширення коронавірусу. Людей похилого віку і батьків із малими дітьми заохочують молитися вдома, бо вони перебувають у зоні найбільшого ризику.

"Ми зобов’язані дотримуватися всіх правил, які випливають з певних розпоряджень органів державної влади. У цей час Великого посту дотримуймося домашнього молитовного правила. Можна користати із трансляцій богослужінь за посередництвом сучасних засобів комунікації", — зазначив Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав.

Коронавірус в Україні: чи безпечно ходити до церкви

За його словами, вірянам, які не хочуть пропускати богослужіння у храмах, передусім слід дотримуватися там правил особистої гігієни. У цей період може бути оправданим не торкатися і не цілувати ікон. Натомість, хто почувається хворим або знає, що був у приміщенні чи в контакті з особою, яка має ознаки цієї хвороби, варто самоізолюватися, не виходячи із дому. У церквах також посилять заходи протиепідемічної безпеки.

"Ми закликаємо до посиленої молитви, насамперед за здоров’я. Ця молитва лунає постійно, але тепер нехай вона буде посиленою. Молімося за здоров’я всіх, зокрема старших і дітей — тих, хто найслабший між нами. Особливо молімося за тих, які уражені коронавірусом", — додав Блаженніший Святослав.

Нагадаємо, що у Львові задля боротьби з коронавірусом, у публічних місцях встановлюють дозатори з антисептиками для рук. З 26 лютого в львівському аеропорту запровадили особливий режим. Всім пасажирам, які прилітають до Львова вимірюють температуру. На залізничному вокзалі облаштували медичний пункт з обладнанням для тимчасової ізоляції хворих. Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький розповів, де перебуватимуть хворі на коронавірус у випадку їх виявлення на Львівщині. Задля боротьби з коронавірусом комунальні перевізники Львова провели додаткові заходи з дезінфекції рухомого складу. Окрім цього, до львів'ян з високою температурою сімейні лікарі виїжджатимуть додому. Від четверга, 12 березня, до п'ятниці, 3 квітня, у всіх навчальних закладах Львова вводять карантин.

Чого чекати українцям від коронавіруса, чи безпечно забирати посилки з Китаю і як захиститися.  

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах