Карантин у Львові: які заклади призупинили роботу

Які заклади призупинили роботу

Які заклади призупинили роботу

Події
12 березня 2020 14:58

Від четверга, 12 березня, до п'ятниці, 3 квітня, у Львові триватиме карантин. Міська комісія з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла низку обмежувальних заходів, відповідно до яких чимало закладів вимушені призупинити свою роботу.

VG Львів з’ясував, які заклади під час карантину призупинять свою роботу, а які продовжать працювати.


Навчальні заклади


Згідно з рішенням комісії, на час карантину призупиняють навчання у всіх навчальних закладах: школах, дитячих садочках, гуртках і секціях. У перехідний період, впродовж 12-13 березня, у школах будуть перебувати вчителі, а у садочках – вихователі, які за потреби наглядатиму за дітьми, яких ні з ким залиши вдома.

Водночас роботодавцям, у зв’язку зі зупиненням навчального процесу, рекомендують за можливості організувати батькам неповнолітніх дітей роботу в дистанційному режимі.

Карантин в школі.

У школах Львова оголосили карантин. Фото: Погляд

Всі навчальні заклади міста під час карантину проводитимуть навчання дистанційно. Пропущений навчальний матеріал відпрацьовуватимуть за допомогою технологій електронного навчання.


Заклади культури Львова


За інформацією департаменту розвитку Львівської міської ради, навчання у всіх мистецьких, музичних і спортивних школи міста теж тимчасово призупинили. Зокрема, не працюють:

  • Народні доми (Брюховичі, Винники, Левандівка, Білогорща, Збоїща, інші);
  • Палац культури Хоткевича;
  • Культурно-Мистецький центр Супутник;
  • Центр Довженка;
  • Кіноцентр.

Водночас, у звичайному режимі працюватимуть такі заклади культури: бібліотеки, Міський молодіжний центр, музеї (рекомендовано не проводити масових групових екскурсій).

Як з’ясував VG Львів, Львівська опера скасувала вистави на великій сцені. Концерти і вистави у Дзеркльній залі – без змін, за розкладом. У театрах, в концертних залах та Органному залі можливе проведення подій лише до 200 осіб.

Як повідомили у Львівській національній філармонії, їхні музичні події проходитимуть менш масштабно, однак концерти поки що не скасовуватимуть. Вони відбуватимуться згідно з запланованим розкладом. Але якщо хтось таки вирішить здати квитки у касу – кошти повернуть. Також є можливість заміни квитків на концерти, що відбуватимуться пізніше.


Торгово-розважальні центри


Торгово-розважальні центри та супермаркети наразі не припиняють роботу. Кінотеатри мереж "Планета Кіно" та "Multiplex" працюватимуть за звичним графіком. У нормальному режимі проходить робочий процес і у торгово-розважальному центрі "Форум Львів".

Додамо, що влада Львова зобов’язала провести обробку антисептичними засобами у приміщеннях торговельних закладів та закладів харчування. Також обіцяють посилити дезінфекційним режим та не допускати до роботи працівників з симптомами гострого респіраторного захворювання.

Читайте також: Черги за продуктами і порожні кав’ярні: у Львові розпочався перший день карантину


Медичні заклади


Усі лікарні та поліклініки у період карантину повинні працювати, є лише кілька обмежень. Зокрема, у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі, що на Джорджа Вашингтона, з 12 березня до 3 квітня заборонено відвідувати вагітних та породіль з малюками.

Працівники Львівської обласної клінічної лікарні, що на вулиці Чернігівській, 7, закликають обмежити відвідування рідних у медустанові та відкласти візити до лікарів, якщо проблема не потребує невідкладної допомоги.


Міські послуги


Через оголошення карантину у Львові закрили для туристів вежу Ратуші. А прийоми мешканців тимчасово проводитимуть в телефонному або скайп-режимі.

Львівські комунальні підприємства і управляючі компанії посилять прибирання сходових кліток та поручнів у будинках Львова. ЦНАПи міста працюють у штатному режимі. Однак не виключено, що і вони можуть ввести певні обмеження.

Дезинфікують транспорт.

Дезинфікують транспорт. Фото: Львів-місто натхнення

Нагадаємо, в межах заходів безпеки та карантину, авіакомпанії обмежують перельоти зі Львова до інших країн. Зокрема, скасовані всі напрямки з Італією, з Ізраїлем, обмежуються напрямки по Європі.

Додамо, з 12 березня до 3 квітня у Львові діятиме карантин. У місті обмежили проведення масових заходів (200 і більше осіб), заборонили групові поїздки молоді та дітей за кордон, а також рекомендували роботодавцям не допускати до роботи хворих на ГРВІ. Крім того, карантин ввели у всіх навчальних закладах. У Львові задля боротьби з коронавірусом, у публічних місцях встановлюють дозатори з антисептиками для рук. З 26 лютого в львівському аеропорту запровадили особливий режим. Всім пасажирам, які прилітають до Львова вимірюють температуру. На залізничному вокзалі облаштували медичний пункт з обладнанням для тимчасової ізоляції хворих. Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький розповів, де перебуватимуть хворі на коронавірус у випадку їх виявлення на Львівщині. Задля боротьби з коронавірусом комунальні перевізники Львова провели додаткові заходи з дезінфекції рухомого складу. Окрім цього, до львів'ян з високою температурою сімейні лікарі виїжджатимуть додому.

Чого чекати українцям від коронавіруса, чи безпечно забирати посилки з Китаю і як захиститися.  

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах