Від "Майстерні шоколаду" до "Біг бургеру": огляд кнайп на вулиці Січових Стрільців

Фото взято з сайту anderver.livejournal.com

Фото взято з сайту anderver.livejournal.com

Дозвілля та їжа
16 березня 2016 17:44

Одна з львівських вулиць, де найбільше молоді. Чому? Адже "в тому районі" - і університет Франка, і інфіз, і ще багато всіляких коледжів-інститутів. Простягається ця вулиця від Гнатюка до перехрестя вулиць Словацького та Крушельницької. А ще останнім часом там багато смачної кави to go. Думаю, здогадатись неважко – це вулиця Січових Стрільців. Що ж, перейдемося-подивимося.

Читайте також: Від "Пінгвіну" до "Панорами": огляд закладів на проспекті Свободи у Львові

Стартує гастрономічна Січових Стрільців з 5-ого номера. Там розташувалась “Львівська майстерня шоколаду”. І якщо аналогічний заклад на Сербській збирає переважно туристів, то тут випити гарячого шоколаду чи поласувати солодким десертом приходять і львів’яни. До слова, чудовий варіант для студентських побачень – і від університету недалеко, і доволі затишна атмосфера сприяє романтичному настрою. А ще, як відомо, шоколад – чудовий афродизіак. Працює заклад з 10:00 і до 22:00.

Від "Майстерні шоколаду" до "Біг бургеру": огляд кнайп на вулиці Січових Стрільців фото

За кілька метрів до місця, яке полюбляють шоколадні гурмани, - невеличкий кіоск з кавою to go. Якщо пройтись далі вулицею Січових Стрільців, то таких точок зустрінемо ще кілька, щоправда, асортимент усюди різний. Доволі демократичні ціни (еспресо – 10 грн., лате – 15), але й жодних додаткових смаколиків як от повітряних вершків чи шматків шоколаду або ж желейних ведмедиків тут нема.

Читайте також: Від "Ратуші" до "Атлясу": огляд кнайп на площі Ринок у Львов

Під 5-им номером розташувався ще один заклад – ресторан “Red Pepper”. Тут представлені страви різних кухонь – від італійської до тайської та японської. Гостроту кожної страви Ви можете визначити самостійно – кухар приготує таку, як Ви забажаєте. Два поверхи та кілька залів вміщають доволі багато люду, в інтер’єрі використано багато дерева, а також різноманітних консервацій та баночок з оліями та бальзаміками.Від "Майстерні шоколаду" до "Біг бургеру": огляд кнайп на вулиці Січових Стрільців фото 1

Під 12-им номером – “Пузата хата”. Тут полюбляють обідати студенти, а коли немає якоїсь пари – просто сидіти і пити чай або ж каву. Демократичні ціни, система самообслуговування: відвідувачі при вході беруть підноси, на які і накладають те, що замовлятимуть. Плюс закладу у тому, що усі страви уже готові і не потрібно чекати на приготування. Працює “Пузата хата” з 8-ої і до 23-ої.

Від "Майстерні шоколаду" до "Біг бургеру": огляд кнайп на вулиці Січових Стрільців фото 2

Поруч, під номером 10, бістро "Сіли-з'їли". Як і інші заклади цієї мережі - дешево, швидко, за принципом самообслуговування, якраз добре для студентів. У зоні вільного вибору їжі: на перше - борщі, супи, на друге - гарячі рибні і м’ясні страви, голубці, вареники, салати тощо, а ще піца, десерти та різноманітні напої.

Від "Майстерні шоколаду" до "Біг бургеру": огляд кнайп на вулиці Січових Стрільців фото 3

На розі Костюшка та Січових Стрільців розташувалось кафе “Сан-круа”. Офіційна адреса закладу - Костюшка, 5, проте зайти всередину можна й з вулиці Січових Стрільців, 15. В меню: бургери, крем-супи, лаваш-роли і, звичайно ж, круасани, які випікають тут же. Окремо виділяють сніданки – зручно для тих студентів, які не встигли поснідати перед першою парою і можуть це зробити у перерві. Працює заклад з 8-ої ранку і до 23-ої вечора.

Від "Майстерні шоколаду" до "Біг бургеру": огляд кнайп на вулиці Січових Стрільців фото 4

“La Creperie” – кафе під 17-им номером Січових Стрільців. Тут каву продають через віконечко, тобто це варіант coffеe to go. Але охочим і тим, хто прийде швидше, можна потрапити й усередину закладу. До кави можна обрати різноманітні додатки, а тим, хто зголоднів або ж просто хоче поласувати чимось смачним – пропонують французькі млинці. В середньому ціни тут коливаються від 20 до 33 гривень за горнятко кави – в залежності від його розміру та додатків. Звичайне американо – 12 гривень. 

Від "Майстерні шоколаду" до "Біг бургеру": огляд кнайп на вулиці Січових Стрільців фото 5

Одразу ж біля нього, під цим же 17-им номером, ще одна позиція coffe to go – “Urban Coffеe”. Американо, лате та лате з різними добавками – від гарбузового насіння до “Снікерсу”. А ще йогурт та гранола з фруктами – якщо Ви проспали і не встигли поснідати зранку, можете захопити смачний та корисний сніданок дорогою на роботу чи на навчання. Ціни в середньому такі ж, як і у коллег з  “La Creperie”. 

Від "Майстерні шоколаду" до "Біг бургеру": огляд кнайп на вулиці Січових Стрільців фото 6

Одразу ж навпроти ще одий пункт, де можна придбати каву і випити її, біжучи у справах – кіоск з назвою “Преса”. Донедавна тут і справді торгували пресою, а студенти могли придбати дрібні канцтовари, які їм знадобились на парах. Ціни тут нижчі, аніж у їхніх коллег, проте й ассортимент не такий широкий. Чай та еспресо тут – по 10 гривень, американо – 12, лате – 19. Якихось особливих додатків до кави та кавових напоїв тут не пропонують.

Під 19-им номером – Мекка голодних студентів – фаст-фуд “Біг бургер”. Хот-доги класичні і у лаваші, бургери та “м’ясні кишеньки”, чай, кава та швидкі супи – поїсти ситно, смачно, недорого та, як би це сумно не звучало, шкідливо, можна тут. Ціни демократичні, ціна за хот-дог коливається від 12 гривень і близько 20 – за додаткові компоненти. 

Від "Майстерні шоколаду" до "Біг бургеру": огляд кнайп на вулиці Січових Стрільців фото 7

Джерело: kava.lviv.ua. 

Львів у новинах: 

"Маст сі": ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова

Живе, крафтове, екзотичне: ТОП-10 місць де варто спробувати пиво у Львові

ТОП закладів Львова, які дружні до дітей

Бюджетний Львів за 3 дні: як подивитись місто і не витратити купу грошей

ТОП-10 ресторанів, які полюбляють самі львів’яни

Чорний бургер та хот-дог з пармезаном: найцікавіші заклади з "вуличною" їжею у Львові

Фестивальна весна у Львові: ТОП 5 подій

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові

ТОП безкоштовних музеїв Карпат

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах