Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові

Фото взято з сайту astar-travel.com.ua

Фото взято з сайту astar-travel.com.ua

Дозвілля та їжа
29 лютого 2016 17:35

Перший місяц весни у Львові буде насичений різноманітними концертами та фестивалями. VG Львів пропонує добірку найцікавіших івентів березня: 


Фестиваль кота

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото

"Фестиваль кота", ініціатива Альянс франсез, яка має на меті вшанувати усе те, що являє собою цей улюблениць в уявному та щоденномму житті людей.

Протягом двох тижнів організатори запрошують розповісти про ваших котів, поговорити про цих улюбленців, поділитись кумедними розповідями, невеликими історіями з життя, "слідами від кігтів", малюнками, фотографіями, відео, і т.д ...

Роботи можуть бути українською, французькою чи іншими мовами. Розповіді, малюнки ваших дітей, світлини та ін. будуть опубліковані на сторінці facebook "Сhats Lviv".

Виставка відбудеться у CatCafe Lviv (вул.Степана Бандери, 47а).

Події фестивалю:

У Альянс франсез транслюватимуться мультиплікаційні фільми, мультфільми, короткометражки та проходитиме ще одна виставка "Коти очима львівських митців".

Особливо вшанують котів у медіатеці Альянс франсез.

Щосуботи (починаючи з суботи 20 лютого) відбуватиметься художня майстерня із Галиною Дудар на котячу тематику : малюнки, маски, картини…

1 березня, у приміщенні CatCafе відбудеться літературна зустріч на тему: "Коти та їхні письменники", організована доцентом кафедри світової літератури ЛНУ імені Івана Франка Іриною Кушнір та студентами французької філології.

Фейсбук

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 1

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 2

Де: ГО "Альянс Франсез", вул. Огієнка, 18А

Коли: 27 лютого - 12 березня, 10:00.


Pianoбой 

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 3

Концерт на якому Дмитро Шуров та його проект у повному складі презентують платівку "Take Off", а також виконають вже добре знайомі пісні.

Де: Event Hall "Кіно", просп. В'ячеслава Чорновола, 2

Коли: 3 березня, 19:00

Ціна: 190 - 350 грн.


Національне Свято Шоколаду

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 4

Протягом п'яти днів Свята найкращі виробники шоколаду України представлять найсмачнішу свою продукцію. Крім того, кожен гість матиме змогу спробувати оригінальні шоколадні напої, придбати "шоколадні" сувеніри та взяти участь у різноманітних майстер-класах від кращих шоколатьє.

Цього року, на Національному Святі Шоколаду діятиме інтерактивний Музей шоколаду, де кожного гостя зустрічатимуть маленькі ведмедики – охоронці шоколадних таємниць. У Музеї відвідувачі дізнаються більше про історію шоколаду та про те з чого та як його виробляють. 

Уже традиційно протягом п’яти днів Свята діятиме Величезний Шоколадний Ярмарок, на якому виробники та представники шоколадної індустрії, кондитерські та майстерні шоколаду ручної роботи презентуватимуть свої вироби, зроблені спеціально до Свята.

Дивуватиме Галерея скульпторів, у якій талановиті львівські митці на очах у відвідувачів створюватимуть шоколадні скульптури найрізноманітніших форм та розмірів, частина з них доповнить Шоколадне місто.

Маленькі відвідувачі шоколадного фестивалю мандруватимуть "Дитячою шоколадною країною". У цій країні все буде зроблене із шоколаду: місто із шоколадними будівлями, залізниця. 

Також буде обладнано декілька "шоколадних" фотозон – мистецьких інсталяцій - 5-метровий шоколадний млин із ведмедем, величезна 9-метрова шоколадна коробка цукерок, тож кожен відвідувач зможе зробити особливе фото на згадку. 

Квитки можна придбати:

Попередній продаж квитків on-line

Сайт

Фейсбук

Де: Культурно-мистецький центр "Львівський палац мистецтв"

Коли: 4 березня 2016 року      14:00 - 20:00, 5 - 8 березня 2016 року 12:00 - 20:00 

Ціна: 30 грн/день/особа.


Радісне свято Весни

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 5

З нагоди свята Весни, яке щорічно відзначається у Китаї, у Львові відбудуться виступи артистів Чженчжоуського театру опери та балету, представників Шаоліньської школи бойових мистецтв "Тагоу" з міста Денфен. Також для львів’ян заграють на старовинних китайських інструментах.  

Родзинкою Свята стане шоу літаючих шаолінських монахів, які є учнями найвідомішої школи бойових мистецтв Шаолінь "Тагоу" (Shaolin Tagou). Вихованці школи не тільки літатимуть і стрибатимуть, але й супроводжуватимуть демонстрацію бойового мистецтва на сцені  Опери гучними вигуками зі зброєю в руках. Кульмінацією виступу китайських шаолінів стане демонстрація неймовірних можливостей людського організму: розбивання заліза об голову, проштрикування скла тонкою голкою і відколювання шматка металу пальцем.

Де: Львівський оперний театрі імені Соломії Крушельницької

Коли: 4 березня о 19:00 

Ціна: 90 - 500 грн. 


Тартак: Ввічність


Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 6

Презентація нового альбому "Ввічність" у Львові та найкращі пісні "Тартака".

Де: Event Hall "Кіно"

Коли: 4 березня, 19:00

Ціна: 100 - 250 грн. 


Фестиваль "360"

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 7

На фестивалі виступатиме 6 гуртів: Карна, Фіолет, RIZUPS, ПНД, Epolets, Тінь Сонця. 

Фейсбук

ВКонтакті

Де: Event Hall "Кіно"

Коли: 5 березня, 17:00

Ціна: 170 - 300 грн. 


Концерт Alessandro Safina 

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 8

Алессандро подарував світу приголомшливі дуети з Сарою Брайтман, Елтоном Джоном, Хосе Каррерасом, Родом Стюартом, Еваном Макгрегором, Барбарою Хендрікса, Сумі Йо та багатьма іншими.

Знаменитим на весь світ Сафіну зробили його унікальний голос, харизма та творча сміливість. Виконуючи арії з "Євгенія Онєгіна" П. І. Чайковського та "Богеми" Дж. Пуччіні, артист мріяв наблизити оперне мистецтво до простого слухача, "оживити оперу елементами поп-музики".

Він - один з небагатьох західноєвропейських виконавців, який не побоявся приїхати до Києва в цей нелегкий для України час (березень 2014), щоб висловити свою моральну підтримку. Що ж, вже 5 березня в Оперному почуємо голос Алессандро Сафіна.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької, пр. Свободи, 28

Коли: 5 березня, 19:00

Ціна: 350 - 1900 грн. 


Rock Symphony 

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 9

"Рок Симфонія" звучить дуже цілісно, треки непомітно змінюються один на інший, формуючи єдиний монолітний твір. Злиття віртуозних інструментів хор та оркестру створює непередавані відчуття. Емоції на концерті змінюються від бурхливого захоплення до тихої ліричної насолоди мелодійними звуками.

Два відділення з антрактом.

I відділення

Nirvana • Metallica • Led Zeppelin • AC/DC • Muse • Coldplay • Queen • The Beatles • Europe.

II відділення

U2 • System Of A Down • Scorpions • Bon Jovi • Eurythmics • Depeche Mode • The Doors • Nightwish • ELO • Pink Floyd.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли: 7 березня, 19:00

Ціна: 180 - 680 грн. 


Історії кохання для дорослих. Концерт 

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 10

Кабаре-комедія "Історії кохання для дорослих" - це шість новел за мотивами твору польського драматурга Збігнєва Ксёнджіка.

Відверті розмови на інтимні теми двома мовами - українською та російською. Всі історії для дорослих - це діалоги про ЦЕ. Адже відверто ЦЕ вголос готовий обговорювати далеко не кожен. А уявіть, привселюдно зі сцени. Та ще і вперше в житті!

"Історії кохання для дорослих" - це можливість не лише посміятись до сліз, але й вживу побачити легендарних акторів: Олексій Вертинський, Людмила Смородина, Анатолій Гнатюк та студентка у виставі, а в житті - неперевершена Ксенія Вертинська зроблять вечір 7 березня незабутнім.

Вперше на професійну сцену вийде лідер гурту "Друга ріка" Валерій Харчишин та бізнесмен і письменник Гарік Корогодський.

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької, вул. Лесі Українки, 1

Коли: 7 березня, 19:00

Ціна: 140 - 550 рн. 


Брія Блессінг&Schockolad 

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 11

Джазовий концерт відомої української співачки Бріі Блессінг та гурту "Shockolad" у арт-клубі "Віденська тераса".

Де: Арт-клуб "Віденська тераса", просп. Свободи, 12

Коли: 8 березня, 17:00, 20:00

Ціна: 150 грн. 


Alloise 

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 12

ALLOISE - псевдонім української поп, соул і R & B співачки; автора музики і слів, актриси і радіоведучій Алли Московки.

Співачка почала сольну кар'єру навесні 2012 року. До цього вона працювала в складі успішної англомовної групи з України Gorchitza: дівчина не тільки співала, а й писала тексти колективу.

У складі Gorchitza Алла виступала на одній сцені з такими артистами, як Morcheeba, Faithless, Nelly Furtado.

Де: Event Hall "Кіно"

Коли: 10 березня, 19:00

Ціна: 200 - 400 грн.


Мері - Великий весняний концерт

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 13

"Мері" - представники українського бріт-попу покоління 2000-х. За десять років існування група видала три офіційні альбоми –"Мерідіани" 2007, "Війни в прямому ефірі" 2010 і "Кулями Любов…" 2014, відзнято більше десяти відео кліпів.

Такі стовідсоткові хіти як "Ромео", "Кісс на біс" й досі мандрують ефірами радіостанцій, а треш-бойовик "Не Віталік" і взагалі став антигламурним гімном.

Де: Picasso

Коли: 11 березня, 20:00

Ціна: 90 грн. 


Дні львівських йогів від Avatar Yoga Фестиваль

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 14

Перша у Львові масштабна подія в світі йоги - фестиваль "Дні Львівської йоги" пройде в рамках промо кампанії та підготовки до фестивалю Avatar Yoga Festival. 13 березня в спорт комплексі "Грація" зберуться провідні йоги Львова та приїдуть найкращі інструктори Києва.

У програмі фестивалю:

- Сергій пляшечка (Львів, Yoga23)

- Слава Гуцалюк (Київ)

- Жанна Потапова (Львів)

- Геннадій Болгов (Ішвара йога, Київ)

(склад інструкторів буде поповнюватися, слідкуйте за анонсами в соцмережах).

Фейсбук

Де: Спортивний комплекс "Грація", 11 марта - 13 марта, 21:00

Коли: 11 березня - 13 березня, 21:00

Ціна: 150 - 200 грн.


Фестиваль-конкурс "Місто Лева 2016"

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 15

Фестиваль для обдарованих дітей, де відбудуться конкурси з вокалу, хореографії, циркового мистецтва, інструментальної музики, моди та розмовного жанру.

Фейсбук

Де: Міський палац культури імені Гната Хоткевича, вул. Кушевича, 1

Коли: 11 березня - 13 березня, с 10:00 по 15:00.


Фестиваль Завантаження 6 

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 16

Найбільший вітчизняний індор фестиваль метал-музики України, який двічі на рік проводиться у Львові.

Завантаження - фестиваль цінностей, який спрямований на популяризацію та розвиток української метал-музики. Проведення фестивалю відбувається шляхом самофінансування, без підтримки спонсорів, політичних чи комерційних організацій.

Квитки

ВКонтакті

Де: Event Hall "Кіно"

Коли: 12 березня, с 14:00 по 23:00

Ціна: від 150 грн. 


Один в каное  

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 17

Звучатимуть пісні, які написались, заспівались і полюбились слухачами за весь час існування гурту "Один в каное". Концерти містами України стануть логічною крапкою для гурту після п’яти років творчості. Після туру музиканти планують приступити до роботи над новим повноцінним альбомом.

Гурт Один в каное утворився у 2010 році у Львові. З того часу колектив побував з концертами у більшості великих міст України, взяв участь у кількох українських та зарубіжних фестивалях.

Зараз у творчому доробку гурту близько трьох десятків пісень. Музиканти готують до виходу свій дебютний альбом, як результат п’ятирічних пошуків вічних сенсів, гаслом яких досі залишаються більше, ніж слова: "Сила в простоті".

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької

Коли: 14 березня, 19:00

Ціна: 90 - 290 грн. 


Royal Orchestra. Світові хіти

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 18

Прем'єра оркестру "Royal Orchestra" за участю відомих український солістів таких як: В'ячеслав Сінчук, Каріна Плай та Василина Стельмах.

У концерті звучатимуть твори: Frank Sinatra, Sting, Queen, Michael Jackson, Europa, Tina Turner, Mr. Big, Benny Goodman та ін...

В'ячеслав Сінчук – соліст оркестру "Royal Orchestra", відомий рок-співак, гітарист, композитор. 

Каріна Плай  співачка, автор і виконавець власних пісень. У творчому доробку — шість відеокліпів: "Марево", "Непристойні сни", "Старик", "Так буває", "Долго ли…", "Коли-небудь" та 6 альбомів.

Василина Стельмах - молода, енергійна співчака. Лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів, вокалістка групи "Lux Band".  

Ведучі оркестру "Royal Orchestra" - Андреас та Моськін  - організатори багатьох свят, корпоративів та концертів, засновники музичноі групи "Люкс бенд". 

Де: Львівська обласна філармонія, вул. Чайковського, 7

Коли: 16 березня, 19:00

Ціна: 70 - 210 грн.


Фестиваль Lviv Wedding Festival 2016 

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 19

На відвідувачів чекають презентації, виступи артистів, шоу-руми, майстер-класи в режимі нон-стоп на двох сценах. 

Ви зможете познайомитись з найкращими професіоналами весільної індустрії: фотографами,відеографами, флористами, декораторами, виробники весільного вбрання, перукарями, візажистами, весільними агенствами та навіть ресторанами. Подивитись їх роботи наживо, задати свої запитання та зрозуміти, скільки це коштує. Відвідавши виставку, Ви зможете побачити як саме має виглядати день Вашого весілля та обрати тих людей, що зможуть втілити це в реальність.

Для наречених, що ще не визначились з банкетним залом чекає унікальна можливість в одному місці подивитись віртуальні тури ресторанів Львова, поспілкуватись з адміністраторами, ознайомитись з цінами та меню.

Безкоштовно Ви зможете посмакувати дегустаційними солодощами та вином. Спробувати свої сили в виготовленні паперових аксесуарів для фотосесії або помпонів. Подивитись наживо, як виглядає розважальна програма, яку пропонують цього року на весілля. Взяти участь в розіграшах та отримати цінні подарунки. 

ВКонтакті

Де: Південний-EXPO, вул. Щирецька, 36

Коли: 19 березня - 20 березня, 10:00

Ціна: від 50 грн. 


Віктор Павлік 

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 20

21 березня 2016 року Віктор Павлік на сцені театру імені Марії Заньковецької представить свій ювілейний концерт. 

Коли артиста запитують, як він став зіркою, Віктор Павлік зазвичай відповідає: "Я ніколи не мріяв стати зіркою. Бо зірки на небі. Я просто жив, з дитинства грав на гітарі, і міг наспівати мелодію, одразу, як тільки її почую. Це був мій шлях, даний мені небом".

50 років виповниться артисту і 30 років, як він на професійній сцені.

В концерті прозвучать справжні хіти, 20 пісень.

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької

Коли: 21 березня, 19:00

Ціна: 90 - 320 грн.


86-річчя Ліни Костенко

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 21

У програмі ''Серцем вистраждане слово''  через український романс і поезію усі потребуючі правди і самоідентифікації матимуть можливість зазирнути у дзеркало творчості Ліни Костенко.

Ліна Костенко - українська письменниця-шістдесятниця. Лауреат Шевченківської премії (1987), Премії Антоновичів (1989), премії Петрарки (1994).

У радянські часи брала активну участь у дисидентському русі, за що була надовго виключена з літературного процесу. 

Почесний професор Києво-Могилянської академії, почесний доктор Львівського та Чернівецького університетів.

Де: Львівська обласна філармонія, вул. Чайковського, 7

Коли: 22 березня, 19:00

Ціна: 60 - 280 грн. 


Михаїл Єфремов: "Господин Хороший"

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 22

23 березня Львів отримає чудову нагоду познайомитись з Михаїлом Єфремовим. Скандальна вистава-мюзикл "Пан хороший" багатьох зацікавила своєю неординарністю і критикою найбільш складних аспектів Російської держави. 

Раніше, цей проект закрили зі скандалом. Але 23 березня Львів побачить мюзикл.

Михаїл Єфремов відкриє різноплановий світ сучасного театру, де по-новому відбувається дійсність, без якої б не було цензури. Все саме так, як воно є насправді без прикрас. Постановка буде цікава як студентам, так і шанувальникам театру.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли: 23 березня, 19:00

Ціна: 350 - 2500 грн. 


Lviv Fashion Week 2016 

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 23

Вже зовсім скоро ми дізнаємося, що буде модним восени та взимку 2016 року - Lviv Fashion Week 24 - 27 березня відбуватиметься у Львові.
Своє бачення осені-зими 2016 продемонструють іноземні та українські дизайнери. В основному розкладі демонструватимуться сезонні колекції ready-to-wear.

Сайт

Фейсбук

Де: Міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького, вул. Любінська, 168

Коли: 24 березня - 27 березня, 10:00


Концерт Лайми Вайкуле 

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 24

Латвійська співачка Лайма Вайкуле дасть кілька великих сольних концерти в містах України, де виконає свої хіти 80-х, 90-х і 2000-х. 
З'явившись на радянських телеекранах в середині 80-х, ця співачка з сяючою посмішкою і теплим прибалтійським акцентом відразу зайняла одне з головних місць у списку "наших" поп-зірок. 
Світова популярність до неї прийшла завдяки участі в авторському вечорі Паулса, який транслювався на ТБ. У виконавиці з'явилися мільйони фанатів, її пісні почали звучати звідусіль. 
Стильна, яскрава, з загадковим поглядом і сміливою хореографією - сценічний образ Лайми Вайкуле був кричуще нерадянським, втім, як і музика Раймонда Паулса, якій співачка вірна донині.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли: 25 березня, 19:00

Ціна: 200 - 1950 грн. 


Друга Ріка 

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 25

Друга Ріка - українська рок-група створена на початку 1996 року в Житомирі. Заснували шкільні друзі Віктор Скуратовський та Олександр Барановський (Корадо). Через короткий проміжок часу до них приєднався Валерій Харчишин - їх і можна вважати засновниками групи.

У 2000 році виходить дебютний альбому "Я є", відеокліпи на пісні "Впусти мене" і "Там де ти". Dр визнані "відкриттям року" та нагороджені премією "Української хвилі".

Навесні 2003 року виходить альбом "Два". Альбом містить солідну кількість хітів: "Вже не саме", "Математика", "Шансон", "Оксана". Пісні "Алло", "Новий день", "Я чую тебе тут".

У 2005 році виходить альбом "Рекорди". Хіти: "Так мало тут тебе", "П'ю з твоїх долонь", "Спи до завтра", "Три хвилини", "Відчиняй" - стають народними. На всі треки зняті кліпи.

З цього моменту Друга Ріка починає новий етап творчості, взявши менеджмент, виробництво відео, стиль групи в свої руки. Можливо, в цьому причина різкого зльоту та успіху групи. Музиканти змогли з репетиційної бази, без посередників, донести свою творчість до телевізора, радіостанції та концертного майданчика. Таким чином, в українському шоу-бізнесі з'явилася справжня формація з концептуальною особою.

У 2007 Валерій Харчишин потрапляє в жахливу автокатастрофу, а після цього, у  2008 році, виходить новий альбом "Мода" - альбом насичений життям і бажанням жити. До нього увійшли треки, які довгий час зберігалися в архівах Корадо (гітариста А. Барановського), а після пригоди з Харчишиним, ці пісні набули нового змісту.

У 2012 році ДР випускає першу частину Metanoia і засновує свій благодійний проект "Я БУДУ ЖИТИ" - це соціальний проект по боротьбі з лімфомою.

У 2013 році Друга Ріка випускає два відеокліпи: соціально-іронічну "Назавжди (НаНаМаНа)" і ліричну "Скажи". "Скажи" - спільний дует з Вірою Брежнєвою на зворушливу ліричну пісню з соціальним підтекстом. 

Де: Палац спорту "Україна", вул. Мельника, 18

Коли: 26 березня, 19:00

Ціна: 150 - 350 грн. 


Сергій Бабкін 

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 26

Сергій Бабкін везе до Львова свій новий альбом #НеУбивай. 28 березня в театрі ім. М.Заньковецької відбудеться презентація альбому з 18-ти треків. З 18-ти пісень в альбомі 6 - українською та 12 - російською мовами.

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької

Коли: 28 березня, 19:00

Ціна: 120 - 500 грн.


Злата Огнєвіч

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові фото 27

В концерті “Запали вогонь” на глядачів очікує тільки живе виконання як відомих хітів, так і прем’єра нових пісень. Виступ Злати Огнєвіч супроводжуватиме гурт музикантів-віртуозів “Vintage band”.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької, пр. Свободи, 28

Коли: 28 березня, 19:00

Ціна: 90 - 490 грн

Читайте також: 

ТОП -10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою"

Штрудель, сирник, ковбаски: що і де варто спробувати у Львові

Цвібак, флячки та андрути: де у Львові спробувати справжню галицьку кухню

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах