Популярні ресторани Львова, які закрилися у 2021 році
Популярні ресторани Львова, які закрилися у 2021 році
Дозвілля та їжа
27 листопада 2021 10:58
Популярні ресторани Львова, які закрилися у 2021 році Фото: Юрій Богун

Другий рік пандемії негативно вплинув на гастрономічне життя Львова – у місті закрилися немало ресторанів, кав’ярень, пабів і кнайп. Через карантинні обмеження, заборону персоналу без вакцинації працювати у закладах харчування та введення обов’язкових Covid-сертифікатів для відвідувачів, зменшення потоку туристів, високу орендну плату й інші негаразди чимало закладів міста Лева стали економічно невигідними й зникли з гастрономічної мапи Львова.

Згадуємо найпопулярніші серед містян і туристів заклади, які втратив Львів у 2021 році.

Ресторан «Шекспір»

Восени 2021 року у Львові закрили популярний ресторан "Шекспір"
Восени 2021 року у Львові закрили популярний ресторан "Шекспір" Фото: facebook.com/Петро Адамик

Популярний серед львів’ян ресторан «Шекспір», розташований неподалік аеропорту, який працював протягом майже 17 років, закрили у листопаді.

За словами його співзасновника депутата Львівської міської ради Петра Адамика, за роки існування «Шекспір» відвідали кілька мільйонів гостей. Освідчення у коханні, заручини, весілля, хрестини, дні народження та просто дружні посиденьки – напевно знайдеться не так уже й багато львів’ян, які хоча б раз у житті не відпочивали у цьому ресторані на Любінській. Та все хороше рано чи пізно закінчується…

Двоповерховий будинок із залами у класичному англійському стилі, оздобленими натуральним деревом та обставленими шкіряними меблями, невдовзі знесуть. На його місці планують збудувати нову будівлю з офісними приміщеннями, готелем і рестораном. Але це вже буде не «Шекспір».

Коктейль-бар Єгервальд

Коктейль-бара "Єгервальд" у Львові більше немає
Коктейль-бара "Єгервальд" у Львові більше немає Фото: facebook.com/JagerWald / ЄгерВальд

Це був не просто бар, це був єдиний у Львові мисливський будиночок у центрі міста. Пів сотні авторських коктейлів, смачна кухня, настольні ігри, можливість розважитися, коли сумно й повеселитися, коли душа прагне свята. Та все має свій початок і кінець. На сторінках коктейль-бару «Єгервальд» нещодавно офіційно повідомили, що закла «зачинено назавжди».

Ресторан «Ґвара»

У Львові закрили популярний ресторан галицької кухні «Ґвара» Фото: facebook.com/Gwara - Ґвара
У Львові закрили популярний ресторан галицької кухні «Ґвара» Фото: facebook.com/Gwara - Ґвара

Популярний ресторан галицької кухні «Ґвара», що на вулиці Братів Рогатинців «вбила» пандемія. Через відсутність відвідувачів, а 80% гостей ресторану «Ґвара» були іноземці, ресторан став збитковим.

Ресторан «Ґвара» на 150 посадкових місць, який входив до мережі Костянтина Форкера, відкрили у Львові три роки тому. Над концепцією кухні працювала дослідниця галицьких гастрономічних традицій Мар’яна Душар (більш відома як «пані Стефа»). Це був єдиний гастрономічний заклад у Львові, де можна було скуштувати автентичні страви галицької кухні: львівський жур, флячки, пиріг (з наголосом на перший склад) із мачанками, львівський сирник, андрути.

У 2019 році ресторан «Ґвара» отримував нагороду Culinary Heritage, у 2021 році – увійшов до сотні найкращих ресторанів України, цього ж року він і закрився.  

Рестора «Япі Острів суші»

У центрі закрили один із перших ресторанів суші у Львові "Япі Острів суші"
У центрі закрили один із перших ресторанів суші у Львові "Япі Острів суші" Фото: work.ua/jobs/by

«Япі Острів Суші» – один із перших у Львові ресторанів суші, який понад 15 років працював на проспекті Свободи, закрили наприкінці листопада. «Зачинено назавжди» – табличка, яка зустрічає гостей на скляних дверях колись дуже популярного ресторану.

«Більше 15 років ми були разом з вами. Починали як один з перших суші-барів у Львові, стали одним з найкращих. Безліч раз оновлювали меню, придумували страви, що так вам полюбилися.  Змінювалися, росли, розвивалися і ось зараз – ми в кінці цієї історії. «Япі Острів Суші» зачиняється назавжди», – повідомили на сторінці ресторану в Instagram.

Milk Pub «Кооператива молока»

Gерший у Львові Milk Pub «Кооператива молока» відкрили влітку, а закрили восени 2021 року
Gерший у Львові Milk Pub «Кооператива молока» відкрили влітку, а закрили восени 2021 року Фото: Кооператива молока / Milk Coop

Новий заклад холдингу емоцій !FEST, перший у Львові Milk Pub «Кооператива молока», відкрили у центрі міста наприкінці літа 2021 року. З'явився він у дуже прохідному місці – там, де була легендарна «Пошта на Друкарській» (теж не пережила карантину, закрилася у 2021 році). Але пропрацювавши лише кілька місяців, Milk Pub закрився. Нині про заклад, де подавали натуральне морозиво, мілкшейки, десерти на основі молока та сирні закуски, нагадує лише вивіска над дверима. Терасу розібрали, меблі з приміщення винесли, барну стійку демонтували. На дверях — аркуш паперу з написом «Заклад закритий».

Втім, як виявилося, це єдиний у Львові паб, який закрили, аби… оновити та відкрити.

«Milk Pub закрили на ремонт фінальний, бо попереднє відкриття фактично було тестовим. Ми допрацьовуєм елементи інтер‘єру, меню та інші деталі концепції закладу, і вже невдовзі відкриємо двері оновленого Milk Pub «Кооператива молока»,  — розповів VG Львів керівник PR-відділу львівського "Холдингу емоцій !FEST" Тарас Маселко.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах