Троє загинули, 50 – постраждали: у Перемишлі судили водія українського автобуса

Водія українського автобуса, який у серпні 2018 року спричинив у Польщі аварію, в якій загинули троє людей, а постраждали 50, судили.

Водія українського автобуса, який у серпні 2018 року спричинив у Польщі аварію, в якій загинули троє людей, а постраждали 50, судили.

Події
13 червня 2019 15:51

Водія українського автобуса, який спричинив смертельну аварію у серпні минулого року поблизу села Лещава-Долішня у Польщі, засудили до 6,5 років. Відповідне рішення виніс Окружний суд Перемишля, повідомляє RMF24.

Чоловіка звинувачують навмисному спричиненні аварії, у якій загинуло троє людей, а ще півсотні – отримали травми. За висновками місцевої прокуратури, під час руху за маршрутом він не дотримався належної обережності, їхав із значним перевищенням швидкості, що і спричинило аварію.

42-річному водієві на 15 років заборонили керувати автотранспортом на території Польщі. Через матеріальне становище водія, його звільнили його від судових зборів. Захист обвинуваченого оголосив, що подасть апеляцію, тож вирок наразі не вступив у дію.

Нагадаємо, 17 серпня 2018 року екскурсійний автобус, який перевозив людей зі Львова до Відня, потрапив у ДТП за 40 кілометрів від Перемишля. Автобус на крутому повороті протаранив захисні бар’єри та, перевертаючись, прокотився схилом кілька десятків метрів. Унаслідок аварії загинули двоє жінок віком 30 та 31 рік та один чоловік, 50 людей травмувалися. Серед постраждалих було також 10 дітей, котрі потрапили до лікарень. Загалом в автобусі подорожували 54 людини.

Експертиза встановила, що водій був тверезий. Однак, у його крові після аварії були знайдені сліди психотропних речовин, наркотиків чи стимуляторів. Чоловік не визнав своєї вини і заявив, що не помітив дорожній знак, який інформував про обмеження швидкості, бо не був ознайомлений з цим маршрутом.

Додамо, що туристична фірма, яка організовувала тур, відреагувала на ДТП лише через дві доби.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Нічим пишатися: Львівщина очолила антирейтинг за кількістю ДТП з жертвами

Без права застави: у Львові арештували чоловіків, які побили поліцейських у лікарні

Втік з лікарні: у Львові розшукують винуватця смертельної ДТП

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах