Дитина в крові, побиття першокласника і знущання над безпритульним: ТОП осінніх скандалів Львова

ТОП осінніх скандалів Львова 2018

ТОП осінніх скандалів Львова 2018

Події
30 листопада 2018 11:19

Добігає кінця осінь 2018 року, яка у Львові видалася дуже щедрою на скандали. Лікарі проклинали львів’ян не гірше за карпатських мольфарок, вчительки цькували учнів, батьки – вчителів, а коменданти гуртожитків – студентів. В останній день листопада VG Львів вирішив пригадати найгучніші скандали Львова, які збурювали мережу впродовж останніх трьох місяців, і з’ясувати, чим вони закінчилися. 


Нікому вколоти: батько п’ять годин їздив лікарнями з сином, який стікав кров’ю


Львівський тренер зі східних єдиноборств Сергій Мутин на своїй сторінці у "Фейсбук" розповів історію про те, як він упродовж багатьох годин поневірявся лікарнями Львова з травмованим сином.

Дитина в крові, побиття першокласника і знущання над безпритульним: ТОП осінніх скандалів Львова фото

За словами чоловіка, його малий отримав відкритий перелом плечової кістки, дуріючи перед тренуванням. Батько наклав джгут і паралельно намагався викликати "швидку". Остання не прихала, бо "не було вільних машин". Батько повіз сина у Львівську комунальну міську лікарню №8.

"…Але у них немає нічого. Навіть немає з чого зробити шину! Шину!!! У травматології майже мільйонного міста! Ні бинтів! Немає анальгіну для знеболювання. Все потрібно купувати навіть для невідкладних випадків. Нічого немає! ", - уривок з його допису. 

Читай також: Народила в 12 – від брата. Минув рік: як живеться наймолодшій мамі України

Після цього татові запропонували відвезти маленького пацієнта в Обласну дитячу лікарню. А там… несправний рентген і нікому вколоти знеболювальне. "Всі поїхали в Польщу та Чехію", - цитує Мутин слова хірурга, який мав робити операцію.

Історія маленького хлопчика неабияк збурила не лише львів’ян, але й усіх українців – до болю знайомі ситуації. Відреагували і в Львівській міськраді. Запевнили, що у 8-мій міській клінічній лікарні та міській дитячій клінічній лікарні Львова своєчасно допомоги хлопцю, який отримав перелом плечової кістки. Більше того – у той же день виписали додому. 


"Щоб на твій номер "швидка" не приїхала": лікарі прокляли львів’янина, який викликав їх до безпритульного


Восени львівські медики ставали "героями соцмереж" не раз. За словами Макса Саксона, його прокляли лікарі "швидкої" після того, як наважився викликати їх до безпритульного. 

Дитина в крові, побиття першокласника і знущання над безпритульним: ТОП осінніх скандалів Львова фото 1

Інцидент стався біля церкви святих Ольги і Єлизавети. Хворий безпритульний лежав на рейках і чекав, коли його переїде трамвай. Саксон зателефонував на "103". Медики, які приїхали на виклик із невдоволенням і огидою поставилися до потенційного пацієнта, зовсім забувши про клятву Гіппократа. 

Читай також: Чорний список: де львів'яни інфікуються гепатитом

Врешті-решт таки "запакували" безпритульного у швидку, але на прощання "прокляли" того, хто наважився потурбувати їхній спокій.

"Щоб на твій номер "швидка" не приїхала, і коли тобі буде потрібна служба, всі швидкі були зайняті", –  процитував Саксон слова, сказані у його адресу лікарями.


"Не поїде, бо ригає": вчителька ліцею зацькувала учня перед класом


Батько учня однієї з львівських шкіл Олександр Тарасюк звинуватив класну керівничку у тому, що вона привселюдно цькує дитину.

Дитина в крові, побиття першокласника і знущання над безпритульним: ТОП осінніх скандалів Львова фото 2

За словами тата, його син, учень 4-Б класу львівського ліцею №2, повернувся зі школи пригнічений та розповів, що класний керівник повідомила на уроці, що після осінніх канікул весь клас поїде на екскурсію до обсерваторії і попросила підняти руку, хто хоче поїхати. 

"Всі учні класу підняли руки, мій син в тому числі. Після цього вчителька зауважила при всіх дітях, що "Дмитро не поїде, тому що він ригає", - написав він. 

За словами батька, він звернувся до класної керівнички. Вона відповіла: "Ваша дитина хвора і я не буду прибирати її ригачку". І двічі це повторила при всьому класі. За словами Тарасюка, після цього дитина почала ходити до школи з неохотою і страхом.

Читай також: Булінг у Львові: ТОП найжахливіших випадків

"Авторитет класного керівника, якого він поважав, був підірваний. Впродовж перерв син самотньо сидів з партою. Кілька разів під час таких неетичних висловлювань вчителя в адресу дитини, під час уроків, він не зміг стримати сльози і дуже через це переживав. Окрім вищезгаданих образ від вчительки регулярно надходили й інші неетичні, аморальні та непедагогічні висловлювання в адресу мого сина, щоб підтримувати негативне ставлення колективу до нього. Син дуже боявся йти до школи, тому що знав, що вчителька буде знову й знову морально знущатися над ним", - написав батько.

Управління освіти Львівської міськради провело розслідування щодо дій вчительки ліцею №2, яку звинуватили у боулінгу. Вчителька відбулася доганою. Дитину довелося перевести в іншу школу. 

Нагадаємо, на Львівщині дівчинці з багатодітної сім’ї заборонили сідати за одну парту з однокласниками.


Скандал у гуртожитку: першокурсника вигнали на вулицю 


Дитина в крові, побиття першокласника і знущання над безпритульним: ТОП осінніх скандалів Львова фото 3

Лучанин Михайло Хвень мав заселитися у гуртожиток Львівського коледжу будівництва, архітектури та дизайну. Його батьки вже сплатили за місце в гуртожитку і, навіть, перевезли речі в кімнату. Однак, оцінивши жахливий стан житлових приміщень (на стелі – цвіль, лінолеум обдертий, у рукомийнику відсутній кран), вирішили написати заяву з проханням поліпшити умови проживання.

Дитина в крові, побиття першокласника і знущання над безпритульним: ТОП осінніх скандалів Львова фото 4

Дитина в крові, побиття першокласника і знущання над безпритульним: ТОП осінніх скандалів Львова фото 5

Але вже наступного дня адміністрація гуртожитку повідомила студенту, що йому ніде буде жити. В гуртожиток його не селитимуть. 

Батько першокурсника розповів, що в телефонній розмові комендант порадив сім'ї піти до директора і вибачитися. 

"Іди там до нього ще раз. Вибачся. Скажи, що я ідіот. Бляха", — процитував батько слова коменданта.

Читай також: Львовом пройшли найсексуальніші дівчата у червоних купальниках: фото і відео

Одна зі студенток розповіла, що, ще навчаючись на першому курсі, вона зробила косметичний ремонт у своїй кімнаті за власні кошти. Комендант виселив її звідти і заселив першокурсників. Зазначивши, що домогтися зворотного поселення їй не вдасться. Першокурснику довелося шукати нове житло.


З Днем народження, Федю: "фізрук" побив першокласника


Мама львівського першокласника звинуватила вчителя фізкультури, що той побив хлопчика у День його народження.  Інцидент стався у школі №55. 

Дитина в крові, побиття першокласника і знущання над безпритульним: ТОП осінніх скандалів Львова фото 6

“Федір плакав. Класна керівниця шкодувала його, розтирала руку і казала, що діток бити не можна”, – написала львів'янка на своїй сторінці у "Фейсбук". Історія набула значного резонансу.

Читай також: Хотіли замести сліди: у Львові старшокласники роздягнули другокласницю і наказали стрибати з даху

 

 

Проте, коли за кілька днів Анастасія Винокурова у присутності журналіста одного з телеканалів Львова сьогодні переглянула запис з відеокамери, виявилося, що все було не зовсім так, як розповів її син. Точніше, зовсім не так. Малий усе вигадав. Матері довелося оновити свій попередній допис та відмовилась від звинувачень. 

За словами Винокурової, на відеозаписі чітко видно, що вчитель фізкультури не бив її сина, а навпаки, надав йому допомогу. Мати першокласника вибачилась перед учасниками інциденту та пояснила свій пост про побиття емоційним станом.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Роздягнули другокласницю і наказали вчинити суїцид: з'явилися нові подробиці резонансної справи у Львові

Тихий протест: у мережі обговорюють жінку, яка справляла нужду біля елітного готелю у центрі Львова

"Якщо ти помреш – мама отримає тисячу гривень": у львівській школі виник скандал через щоденник

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах