Отримай відповідь: чи безпечна для споживання вода під час карантину

Чи безпечна для споживання вода у Львові під час карантину.

Чи безпечна для споживання вода у Львові під час карантину.

Події
17 березня 2020 12:01

У "Львівводоканалі" розповіли, чи безпечна для споживання вода у місті під час карантину. 

"2 березня Всесвітня організація охорони здоров’я опублікувала настанови щодо безпеки водопостачання під час спалаху епідемії COVID-19. Так, вона вважає, що додаткові заходи безпеки не потрібні. Зокрема, звичний процес дезінфекції води забезпечує швидку інактивацію вірусу COVID-19. ВООЗ повідомляє, що на сьогодні немає жодних даних про можливість виживання COVID-19 у питній воді, адже коронавіруси характеризуються низькою стійкістю до дезінфікуючих засобів, які зазвичай використовуються в технологічних процесах очищення води, — таких як хлор, гіпохлорит натрію або діоксид хлору", — зазначили у комунальному підприємстві "Львівводоканал".

У підприємстві також додали, що "Львівводоканал" відповідає за якість холодної води, що потрапляє до споживачів, і гарантує, що уся вода є артезіанською, безпечною та якісною.

Нагадаємо, станом на сьогодні, 17 березня, в Україні офіційно підтвердили сім випадків зараження коронавірусом COVID-19 (чотири — у Чернівцях, два — у Києві, один — на Житомирщині). Двоє людей померли, а одна – вже одужала

З 12 березня до 3 квітня у Львові діятиме карантин. У місті офіційно заборонили усі масові заходи. Не працюють нічні клуби, розважальні центри, спортивні центри, басейни тощо. Продуктові магазини та аптеки працюють цілодобово. Також у Львові заборонили приймати приміські та міжобласні автобуси під час карантину. Окрім того, в Уряді затвердили перелік пунктів пропуску, які не працюватимуть під час карантину, або працюватимуть без пішохідного сполучення.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах