Смачно, аж нудить: ТОП закладів Львова, де масово труїлися відвідувачі

ТОП масових отруєнь Львова

ТОП масових отруєнь Львова

Огляди
26 листопада 2019 10:05

Варений язик, теляча шия, курка й інші страви, приготовані у неналежних умовах  у міських і заміських ресторанах, продовжують вкладати львів'ян у лікарняні ліжка.

VG Львів проаналізував і зібрав перелік усіх ресторанів, піцерій і їдалень міста, де масово труїлися відвідувачі впродовж останніх кількох років.


Менестрел

після святкування весілля у ресторані

За добу після святкування весілля у ресторані "Менестрел", що на Сихові у Львові, до лікарні звернулися 11 людей.

До інфекційної лікарні з гострою кишковою інфекцією звернулися 11 людей, які 23 листопада 2019 року святкували весілля у  ресторані "Менестрел".

"Дев’ять осіб госпіталізовано, двоє від госпіталізації відмовилися, лікуються амбулаторно. Їхній стан – середньої важкості. Пацієнти скаржилися на підвищену температуру тіла, головний біль, нудоту, блювоту, біль в животі, частий рідкий стілець. Не виключено, що хворих може бути більше, адже на весіллі, за словами пацієнтів було близько 90 гостей", – йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби.

Чим отруїлися гості ресторану "Менестрел" невідомо. Серед спільних страв, які споживали постраждалі, були вироби з м’яса, риба, салати.

Адреса: проспект Червоної Калини, 127


Фабрика їжі

Після трапези у

Після трапези у "Фабриці їжі" до інфекційної лікарні потрапило троє людей

У неділю, 14 жовтня, до Львівської обласної інфекційної лікарні потрапило троє людей з гострою кишковою інфекцією. Серед пацієнтів, на щастя, немає дітей. Всі хворі напередодні відвідували "Фабрику їжі". За словами потерпілих, їли вони там відбивні з курячого м'яса і яйця. До лікарні потрапили із скаргами на підвищення температури, біль у животі, нудоту, пронос. Проводиться перевірка закладу. 

Адреса: вулиця Шпитальна, 1


Сінатра

Після святкування весілля у львівському ресторані

Після святкування весілля у львівському ресторані "Сінатра", четверо людей опинилися у лікарні із симптомами отруєння.

Упродовж 15-16 вересня до обласної інфекційної лікарні госпіталізовано чотирьох осіб із симптомами гострого ентероколіту. Усі постраждалі 14 вересня святкували весілля в ресторані "Сінатра", що у Залізничному районі Львова. Стан хворих — середньої важкості. 17 вересня кількість постраждалих збільшилася до семи. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом масового отруєння людей.

Адреса: вулиця Кульпарківська, 230


Княжий двір

У ресторані

У ресторані "Княжий двір" у Львові отруїлися 14 людей, серед яких двоє дітей.

Відвідувачі ресторану "Княжий двір", які 27 і 28 липня 2019 року святкували у Сокільниках хрестини і день народження, вже 30 липня почали звертатися по допомогу до медиків. Загалом отруїлося 14 людей, серед яких двоє дітей. Як повідомили у адміністрації ресторану, причиною отруєння могли стати продукти або ж алкогольні напої, які клієнти принесли до закладу із собою під свою відповідальність. Проте, Держпродспоживслужба встановила інакше. Як виявилося, у двох стравах, приготованих у "Княжому дворі", які доставили на дослідження в львівський обласний лабораторний центр, виявили сальмонелу. Йдеться, зокрема, про варений язик і телячу шийку.

Адреса: вулиця Лесі Українки, 17, Сокільники


Червона Рута

У ресторані

 

У ресторані "Червона Рута" масово отруїлися гості.

9 червня 2019 року у ресторані "Червона Рута" у Львові святкували весілля 100 людей. Станом на ранок 11 червня за допомогою звернулися 39 осіб. Ближче до обіду їхня кількість зросла до 45. Також до лікарні почали звертатись відвідувачі, які обідали тут 9 та 10 червня, святкували хрестини та причастя. Станом на вечір 12 червня зареєстровано 55 хворих, згодом — 63. Ресторан закрилиУ ньому зафіксували численні порушення вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продукті. Фахівці зазначають, що заклад не був зареєстрованим, тобто працював самовільно. За результатами досліджень причиною отруєння людей стала сальмонелла. Її виявили у курятині. Власника "Червоної Рути" оштрафували.

Адреса: вулиця Хуторівка, 26


Отаман

На весіллі у ресторані

На весіллі у ресторані "Отаман" отруїлися гості.

Липнева забава у ресторані "Отаман", що у селі Пасіки-Зубрицькі, неподалік Львова, забам'ятається всім і надовго. Весілля святкували у суботу, а вже в понеділок госпіталізували трьох гостей. Ще четверо — потрапили до лікарні впродовж наступних кількох днів. 

Адміністрація закладу в свою чергу зазначила, що під час бенкету, окрім ресторанних страв, люди споживали їжу, яку принесли самі, зокрема фрукти, солодке й алкоголь.

Адреса: вулиця Мазепи, 120, село Пасіки-Зубрицькі, Пустомитівський район


Джем

26 дітей потрапили до лікарні, посмакувавши сирниками зі сметаною у ресторані

26 дітей потрапили до лікарні, посмакувавши сирниками зі сметаною у ресторані "Джем".

У серпні 2018 року в ресторані "Джем", що неподалік Львова, внаслідок  отруєння на лікарняні ліжка потрапили 26 дітей. Усі вони приїхали на екскурсію до міста Лева з Ше­пе­тів­ки та нав­ко­лиш­ніх сіл Хмельницької області. 

"Ді­ти мог­ли от­ру­їти­ся сир­ни­ка­ми зі сме­та­ною, які во­ни їли в ка­фе у го­те­лі", — розповів виданню "День за днем"  в.о. зас­тупни­ка го­лов­но­го лі­ка­ря з лі­ку­валь­ної ро­бо­ти Львівсь­­кої об­лас­ної ін­фек­цій­­ної лі­кар­ні Юрій Соб­ко.

Адреса: траса Київ–Чоп (17 км від Львова), село Раковець, Львівська область


Тomash Kebab

У фаст-фуді Tomash Kebab, що в центрі Львова отруїлися 30 відвідувачів

У фаст-фуді Tomash Kebab, що в центрі Львова отруїлися 30 відвідувачів

Унаслідок масового отруєння у фаст-фуді Tomash Kebab, що в центрі Львова, потрапили до лікарні більше 30 людей, зокрема, одна дитина. Серед постраждалих і львів’ни, і туристи. Всі вони скаржились на високу температуру, загальну слабкість, нудоту, блювоту, проноси та болі в животі. За словами медиків, пацієнтам встановлено діагноз "сальмонельоз".

Львівська поліція порушила кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) КК України. Санкція статті передбачає штраф або арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років. 

Адреса: вулиця Пантелеймона Куліша, 10, місто Львів


New-York Street Pizza

П'ятеро львів'ян потрапили до лікарні після відвідин піцерії

П'ятеро львів'ян потрапили до лікарні після відвідин піцерії

У Львові дві сім'ї потрапили до лікарні з гострою кишковою інфекцією після того, як поласували піцою. Львів’яни, серед яких двоє п’ятирічних дітей, святкували день народження в піцерії "Нью-Йорк", що в торговому комплексі "Шувар".

Першими захворіли діти, згодом стало зле і батькам. Директорка закладу твердить: того дня в піцерії побувало близько 500 людей. Із них лише п'ятеро потрапили до лікарні. 

Адреса: проспект Червоної Калини, 36 (Верхній "Шувар"), місто Львів


Панська чарка

У

У "Панській чарці" відвідувачі отруїлися м'ясом

14, 15 і 16 жовтня 2017 року у львівському ресторані "Панська чарка" отруїлося 25 людей (серед них двоє дітей), 22 особи було госпіталізовано. Троє - зверталися по допомогу до лікарів і лікувалися амбулаторно.

Причиною масового отруєння став стафілокок. Як зазначив директор директора ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України" Олег Когут, для лабораторних досліджень було взято сім зразків їжі і в шести з них виявлено стафілокок. Бактерію під час лабораторних досліджень виявили у слабосольному лососі, печінковому паштеті, запеченому шпондері, буженині, м’ясному фарші і домашньому торті. Тобто, стафілокок виявили і у продуктах, які готували в ресторані, і у торті, який спекли вдома й принесли з собою.

Ресторан, де отруїлися 25 людей знову відкрили.

Адреса: вулиця Володимира Винниченка, 3, місто Львів


Театр пива Правда

Півсотні відвідувачів ресторації

У травні 2015 році до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні потрапили півсотні відвідувачів ресторації "Театр Пива "Правда". Серед постраждалих – четверо дітей. Як виявилося згодом, всі вони вживали кури-гриль, картоплю по-домашньому, а також страви з риби та випічку із заварним кремом.

За фактом масового отруєння людей правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до трьох років тюрми.

На час перевірки ресторацію закрили, але невдовзі все забулося і вона знову працює.

Адреса: торговий дім Ціпперів, площа Ринок, місто Львів


Привокзальний ринок

Внаслідок отруєння вудженою рибою у Львові до лікарні потрапили 71 людина

Внаслідок отруєння вудженою рибою у Львові до лікарні потрапили 71 людина

Отруєння скумбрією з "Привокзального ринку" стало наймасштабнішим у Львові за останні 10 років. 71 людина, семеро з яких – діти, після коштування риби гарячого копчення, купленої в продавчині на ринку, потрапили до лікарні. Усім постраждалим поставили діагноз сальмонельоз.

Як виявилось згодом, львів’янка коптила рибу у власному гаражі в антисанітарних умовах та нелегально реалізовувала її на Привокзальному ринку.

Під час судового засідання продавчиня визнала свою провину і попросила суворо її не карати. Суд призначив жінці покарання у виді п'яти років позбавлення волі і одразу звільнив її від відбування покарання, встановивши іспитовий термін два роки.

Адреса: вулиця Городоцька, 25, місто Львів

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах